Zanimljivosti

Drvosječe na Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj

Drvosječe na Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj
Drvosječe na Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj

NOVI SAD - Reprezentacija Srbije u sječenju drveta motornom testerom učestvovaće od 10. do 13. septembra na Svjetskom prvenstvu sjekača koje će biti održano u švajcarskom gradiću Brainc kraj Berna, saopšteno je danas iz Javnog preduzeća "Vojvodinašume".

Reprezentaciju Srbije na ovom takmičenju činiće Goran Čamagić, Milan Zujić, Milan Lazić i Marko Nešković, koji dolaze iz dva najveća preduzeća u oblasti šumarstva u Srbiji - JP Vojvodinašume i JP Srbijašume. Oni su nastup na Svjetskom prvenstvu obezbijedili na prošlogodišnjem Državnom prvenstvu održanom u Vrnjačkoj banji.

Za predstojeće Svjetsko prvenstvo najbolji sjekači su se tokom avgusta i početkom septembra pripremali na specijalno uređenom poligonu za takmičenje na Deliblatskoj peščari i na planini Jastrebac kod Kruševca.

Prvo svjetsko prvenstvo u sječenju drveta motornom testerom zajednički su organizovale Jugoslavija i Mađarska 1970. i od tada se ono održava svake druge godine.

Reprezentacija Srbije je samostalno prvi put na jednom takvom velikom takmičenju nastupila u Estoniji 2006, a najveći rezultat je ostvaren 2010. u Zagrebu, gdje su osvojene dvije bronzane medalje u disciplinama obaranje stabla i kombinovano prerezivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije