Zanimljivosti

"Dubioza kolektiv" poziva na izbore šamaranjem

"Dubioza kolektiv" poziva na izbore šamaranjem
"Dubioza kolektiv" poziva na izbore šamaranjem

BANJALUKA - Poznati bh. sastav "Dubioza kolektiv" pridružio se internacionalnoj akciji "Ice Bucket Challenge".

Međutim, kako to već biva kada su oni u pitanju, izazov koji se preko interneta proširio brzinom svjetlosti momci su prihvatili, ali je ovoga puta riječ o "za nijansu" preformulisanom izazovu.

Naime, Zoran Ćatić, voditelj Studentskog eFM radija, odlučio je da pred građane BiH postavi malo drugačiji izazov. Ukratko, pozvao je građane da se "dozovu" prije nego zaokruže nečije ime ili neku stranku na glasačkom listiću. Dozivanja radi, "pao" je i jedan šamar.

Oni su svoju verziju izazova nazvali "Dozivanje - šamaranje", aludirajući na to da je svima u BiH potrebno "buđenje", te prihvatili i Ćatićevu tezu da je "bolje da se šamaramo sada nego nakon izbora u oktobru".

"Danas nam je šamar puno potrebniji, nego polijevanje vodom u 'Ice Bucket Challengeu'. Veliki broj naših sugrađana je poliven vodom u ovogodišnjim poplavama i ljudi čekaju zimu u kućama koje nisu uslovne za život. Istovremeno, političke partije troše milione na predizborne kampanje", naveli su članovi "Dubioze" u video snimku na oficijelnom "YouTube" kanalu

Obećavaju da će dobro razmisliti za koga će glasati na oktobarskim izborima, makar i po cijenu nevažećeg izbornog listića.

Nakon toga, svaki pojedinačni član "Kolektiva" je umjesto ledenom vodom "počastio" sebe šamarom, te obznanio koga izaziva na dalje šamaranje.

Na listi prozvanih našle su se tako ličnosti iz javnog života BiH, a među njima Mario Knezović, frontmen mostarskog benda "Zoster", reper Frenki iz Tuzle, sarajevska rediteljka Jasmila Žbanić i njen kolega Srđan Vuletić (reditelj), muzičar Grof Đuraz iz Banjaluke, te zagrebački glumac Goran Bogdan.

Takođe, muzičari su na sebi svojstven način završili prozivanje za izazov.

"Izazivam lidere svih političkih partija da se javno ošamare, ali ne da bi učestvovali u ovoj akciji, nego čisto da se raja malo zabavi", zaključio je Brano Jakubović, jedan od osnivača slavne "Dubioze".

Đurica Štula, poznat po psuedonimu Grof Đuraz, ali i kao basista banjalučkog benda "Sopot", odlučio je da privati izazov kolega muzičara.

"Nekada je preventivno šamaranje bilo 'must have', a danas je retro, te rado prihvatam izazov. U ime starih dana", kazao je Đuraz za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije