Zanimljivosti

Dvije trećine Austrijanaca vjeruje u natprirodne pojave

Dvije trećine Austrijanaca vjeruje u natprirodne pojave
Dvije trećine Austrijanaca vjeruje u natprirodne pojave

BEČ - Dvije trećine Austrijanaca vjeruje bar u jedan natprirodni fenomen poput telepatije, vidovitosti ili isceliteljstva, pokazala je anketa Instituta za istraživanje javnog mnjenja "Spectra" iz Linca.

Istraživanje je pokazalo da 68 odsto Austrijanaca vjeruje u natprirodne moći, što je za tri procenta više nego pri sličnoj anketi 2001. godine.

Žene imaju pri tome natprosječnu naklonost prema neobjašnjivim fenomenima, te 74 procenta može da zamisli da oni zaista postoje, dok to isto misli 61 postotak muškaraca.

Telepatija se rangira kod onih koji su fascinirani okultizmom, na prvom mjestu od dvanaest ponuđenih fenomena. Tako 39 procenata smatra mogućim razmjenu misli bez komunikacije.

U isceliteljstvo ili prenošenje energije vjeruje 30 procenata, a za 19 procenta reinkarnacija ili lutanje duše nije ništa od čega zastaje dah.

Čak 17 procenata je ubijeđeno da postoje sposobnosti predviđanja sudbine, dok 15 procenata vjeruje u magiju, 14 u stupanje u kontakt sa mrtvima i 13 u telekinezu odnosno pomjeranje stvari voljom.

Najmanje je onih koji vjeruju u istjerivanja đavola, stupanje u kontakt sa vanzemaljcima i vještice, budući da ova "zajednica" broji samo pet do sedam procenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije