Zanimljivosti

Gutačica mačeva nastupa i u 9. mjesecu trudnoće

Gutačica mačeva nastupa i u 9. mjesecu trudnoće
Gutačica mačeva nastupa i u 9. mjesecu trudnoće

Veronika Hernandez (27) iz Teksasa je gutačica mačeva. Iako je trudna 9 mjeseci i dalje izvodi svoju tačku.

Kaže kako za bebu nema opasnosti te je samo malo promijenila način na koji stoji dok guta mač kako bi njeni organi bili "poredani" po pravom redu. 

"Volim adrenalin i u toj tački postoji faktor opasnosti i to mi se nekako sviđa. Takođe vjerujem da tijelo može izvoditi čuda", objašnjava Veronika. Tokom intervjua, koji je dala za The Dallas Morning News, progutala je 35 centimetara dug mač, donosi 24.sata.hr.

Kaže kako je točku učila dvije i po godine od iskusnog kolege. Koristi tupi mač, ali i on svejedno može biti i te kako opasan. Mač prolazi kroz njeno grlo pored srca, između plućnih krila sve do želuca. Dok je bila trudna s prvim djetetom nije gutala mačeve, ali u međuvremenu joj je koleginica pokazala kako se to radi u trudnoći.

Partner Kajl Nil ju podržava u njenom poslu. Veronika bi trebalo da nastupa i 28. februara na Svjetski dan gutača mačeva, jedino ako njena beba "ne dođe" ranije. 

Umro 29 ljudi

Prema podacima Međunarodnog udruženja gutača mačeva dosad je od povreda uzrokovanih gutanjem mačeva umrlo 29 ljudi. Nekima treba 3 do 10 godina da nauče gutati mačeve. Na 250 miliona ljudi je jedan gutač mačeva. Od toga su 15 odsto žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije