Zanimljivosti

Helo Kiti nije mačka

Helo Kiti nije mačka
Helo Kiti nije mačka

Iako su milioni ljudi širom svijeta, a naročito djevojčica, vjerovali da je njihov omiljeni lik Helo Kiti mačka, isposatvilo se da nije tako.

Sanrio, japanska firma koja je osmislila lik Kiti, saopštila je da je ona zapravo djevojčica.

Ukras koji se nalazi na brojnim proizvodima za djecu je djevojčica iz Velike Britanije, otkrila je za LA Tajms Kristina Juno, antropolog i autorka knjige "Pink Globalization.

"Ne, ona nije mačka. To je crtani lik, ona je djevojčica. Zapravo nikada nije ni prikazana kao mačka, nikada nije hodala na četiri noge i slično. Vidite da je uvijek prikazivana kao ljudsko biće", rekla je Juno.

Objasnila je da je Helo Kiti fiktivni lik, djevojčica koja se zove Kiti Vajt, živi u blizini Londona, a roditelji joj se zovu Džordž i Meri Vajt.

Naime, Juno je pripremala tekst za jednu izložbu, pa je Kiti opisala kao mačku. Međutim, kompanija Sanario je odmah reagovala i obavijestila je da njihov izmišljeni lik nije mačka, već djevojčica.

Tragom te informacije, medijima je Sanario objasnio da je ona "nacrtana kao mačka i da je personifikacija mačke".

Ovu vijest prenijeli su skoro svi svjetski mediji, iako to izgleda bizarno. Čini se da su svi iznenađeni i kao da nisu ni  razmišljali o mogućnosti da Helo Kiti može biti nešto drugo osim mačke, bez obzira što lik postoji već 50 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije