Zanimljivosti

Isporuka pica u Rusiji bespilotnim letjelicama

Isporuka pica u Rusiji bespilotnim letjelicama
Isporuka pica u Rusiji bespilotnim letjelicama

SIKTIVAR - Jedna ruska firma, koja se bavi isporukom pica, pokrenula je ove sedmice nov neuobičajen način dostave ovog italijanskog specijaliteta svojim klijentima - uz pomoć bespilotne letjelice.

Vlasnici lanca restorana brze hrane, sa sjedištem u sjeverozapadnom ruskom gradu Siktivaru, pohvalili su se da su u isporuci pica letjelicama-robotima uspjeli da nadmaše i znatno jače konkurente, prenosi regionalni portal Business.

"Za samo sat i po vremena uspjeli smo uz pomoć bespilotne letjelice da prodamo šest pica", rekao je za AFP direktor lanca, Ilija Farafonov, dodajućiu da je trebalo vidjeti zapanjena lica klijenata "kada im je vruća piža stigla iz vazduha".

Ovaj način dostave moguć je, međutm, samo u dijelovima grada s velikim ravnim površinama, na primjer, parkovima, a firma namjerava da proširi posao na plaže i univerzitetske kampove. Kako kažu, uskoro planiraju da prošire posao i da piže isporučuju u 18 gradova u kojima ima podružnice.

Prednost dostave vazdušnim putem je činjenica da se ne gubi vrijeme u saobraćajnim gužvama, da se ne čeka pred semaforima, tako da piže vrlo brzo stignu na odredište.

Slično testiranje dostave piže ovakvim letjelicama već je uspješno obavio lokalni ogranak američke Domino's pice u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije