Zanimljivosti

Kafić u kojem pijete kafu u društvu pacova

Kafić u kojem pijete kafu u društvu pacova
Kafić u kojem pijete kafu u društvu pacova

LONDON - Nakon kafića sa mačkama, koji uveliko postoje u nekoliko gradova u svijetu, u Londonu je nedavno otvoren "alternativni" lokal - za ljubitelje štakora.

Gostima "London dandžona" se preporučuje da se prije dolaska u kafić oslobode fobije od glodara.

Naime, kada se pomene "pacov", prva asocijacija obično nije neki simpatični repati Diznijev lik, već stvorenje koje izaziva iskonski strah.     A to je upravo ono što žele da promjene vlasnici ovog neobičnog kafića, prvog "bara sa štakorima" u britanskoj prestonici.

Kako prenose britanski mediji, dio dekora lokala su i 18 pacova koji slobodno šeću među stolovima, a gosti imaju pravo da ih uhvate i maze.

"Pacovi su na lošem glasu još od Srednjeg vijeka zbog kuge, ali i zbog epizode Velikog smrada u Viktorijansko doba",  objasnio je za Dejli mejl Matijas Hajvel, menadžer lokala, čiji je cilj da poboljša "imidž" zloglasnih glodara.

Nakon čuvenih kafića sa mačkama i nešto egzotičnijih lokala sa sovama i reptilima, bar sa štakorima je na dobrom putu da postane novi modini trend za one koji vole da se opuste uz kafu na originalan način.

Otvoren 24. juna, ovaj londonski kafić već bilježi zavidan uspjeh, na veliku radost Hajvela koji već ima u planu nove projekte.

"Imajući u vidu prve reakcije, naš kafić bi mogao da se upiše u vodič ekcentričnih iskustava u Londonu", objašnjava Hajvel koji se nada da će "London dandžon" uskoro postati nezaobilazna turistička atrakcija u gradu.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije