Zanimljivosti

Lutke pričalice i auto koji leti

Lutke pričalice i auto koji leti
Lutke pričalice i auto koji leti

Kao i svake godine u ovo doba, kada su skoro svi u prazničnom rasploženju, govori se o poklonima, a oni najzanimljiviji su igračke za djecu, posebno jer se proizvođači igračaka trude da svake godine izbace što bolje i naprednije.

Apsolutni hit ove godine u svijetu je lutka "My friend Cayla"- "Moja prijateljica Kajla", koja košta 105 dolara, a koja predstavlja inovaciju, bar kada su lutke u pitanju. Naime, Kajla je lutka sa kojom možete komunicirati, ali i igrati se kao sa pravom prijateljicom.

Kajla je prva lutka koja je povezana na internet, pa tako vam može reći dosta stvari o sebi, čak i to šta želi postati kada odraste. Ona će vam odgovoriti i na neka uopštena pitanja, a djevojčice će biti naprosto oduševljena svim što mogu saznati od Kajle.

S Kajlommožete igrati igrice, čitati priče, a ona će vam rado pričati o svojim foto-albumima.

Za djecu koja su ljubitelji životinja, a roditelji ne mogu držati kućnog ljubimca, onda je tu igračka "Little Live Pets Love Birds Bird Cage", koja je u stvari kavez sa ptičicom, koja može komunicirati sa mališanom.

Maliljubimci mogu stati na dlan, a kada ih dodirnete, on može proizvesti čak 30 različitih zvukova, uključujući cvrkutanje, zviždanje, ali i mnoge druge.

Ova ptičica ima i mogućnost snimanja zvuka, pa tako dijete može čuti svoj glas kako proizlazi iz ptice. Proizvođači tvrde da je ovo idealna igračka za vaše dijete, koje u ovoj ptičici može dobiti novog prijatelja. Inače, ptica dolazi u kavezu pa je vlasnik može svugdje nositi sa sobom, kao pravu pticu.

"Zoomer Dino" je takođe jedna od novih inovativnih igračaka koja je hit na tržištu pred praznike.

Riječ je o igrački dinosaurusa koji proizvodi identične zvukove i pokrete kao pravi dinosaurus. Štaviše, djeca mogu i komunicirati s njim. Poput pravog dinosausura, Dino može da se naljuti, ali i da se vrti ukrug, a s vremena na vrijeme ispušta urlike, pa možete imati osjećaj kao da ste u Parku Jure. Uz pomoć daljinskog upravljača vi možete kontrolisati njegova "raspoloženja". Međutim, jedino ga nemojte vući za rep, a zašto je to tako, otkriće samo oni koji izdvoje 80 dolara za ovu igračku.

Iako čudovišta rijetko kad mogu biti slatka, bejbi "Xeno Monster" je nešto najslađe što se može dobiti za 50 dolara, tvrde proizvođači igračaka.

Radi se o malom čudovištu s kojim se dijete može igrati, jer se Xeno može kretati, a u očima ima LCD grafiku, kojom može izraziti više od 40 emocija. I dok se Xeno može igrati sa djetetom, on takođe može komunicirati sa svojim Xeno prijateljima. Xeno ima programirano nekoliko igrica, pa je tako igra s njima jedno divno iskustvo.

Da li ste se ikada zapitali kako bi to izgledalo kada bi automobili mogli letjeti. E, sad to možete vidjeti ako, kako tvrde u kampanji, nabavite novi "Hot Wheels RC".

Za 50 dolara dobijate kombinaciju nekoliko performansi koje kontrolišete daljinskim upravljačem. Ova igračka može se kretati po tlu, isto kao i letjeti. S obzirom na svoju laganu konstrukciju, može da izvrši impresivne zadate manevre, ali i da leti do 200 metara u vazduhu.

Igračka "Kidizoom Smartwatch" je definitivno najpametniji sat koji se može kupiti djetetu. Riječ je o satu kojim djeca mogu fotografisati, ali i gledati video-klipove. Naravno, ovaj sat ima instalirane razne edukativne video-igrice, pa tako djeca mogu spojiti lijepo i korisno. Na kraju, nadamo se da, pored svega navedenog, pokazuje i tačno vrijeme.

I na kraju, Elza, lutka iz "Diznijeve" kolekcije, hit je među ovogodišnjim poklonima, o čemu svjedoči činjenica da svjetski lanci ne mogu nabaviti dovoljne količine, a i ono što dobiju, rasproda se u rekordnom roku. Kada dodirnete njenu ogrlicu u obliku pahulje, ona će početi recitovati poznate fraze iz "Diznijevih" filmova. Kada podignete njene ruke, haljina i ogrlica će zasvijetliti. Elza pjeva, a dok pjeva, njena haljina magično mijenja boje i svijetli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije