Zanimljivosti

Miksali bolničku hranu mješalicom za beton

Miksali bolničku hranu mješalicom za beton
Miksali bolničku hranu mješalicom za beton

Danske nacionalne vlasti zatvorile su kompaniju koja je pripremala hranu za bolnice i staračke domove jer je utvrđeno da su hranu miješali mješalicom za beton!

Naime, danska Uprava za hranu i veterinarstvo utvrdila je da je kompanija "Nordic Ingredients" najozbiljnije prekršila protokole koji se odnose na higijenske uslove pripremanja hrane, pišu Nordjyske.

Vijest da je ova kompanija hranu pripremala uz pomoć mješalice za beton odjeknula je u danskoj javnosti i izazvala neviđeni skandal, posebno jer se radi o hrani namijenjenoj bolnicama i ustanovama za stara lica. Inače, hrana je dopremana bolnici i domovima za stara lica i to je uglavnom bila namijenjena pacijentima koji imaju problema sa gutanjem.

Zvaničnici iz Uprave za hranu i veterinarstvo su saopštili da su bili zaprepašteni načinom pripreme hrane, te kršenjem higijenskim uslova. U prilog tome dodali su da su uslovi u prostorijama za proizvodnju hrane bili na najnižem mogućem nivou.

"Nije se tu radilo samo o haotičnom stanju koje smo zatekli u prostorijama za pripremu hrane, već smo utvrdili da su standardi čišćenja i održavanja tih prostorija bili krajnje neadekvatni", izjavila je Henrijete Minster iz Uprave za hranu i veterinarstvo.

Ona je dodala da mješalica, koju su zatekli na licu mjesta, nije bila čišćena te su u njoj bili vidljivi slojevi od ranijih priprema hrane.

"Kako da vam kažem, bila je to narandžasta mješalica, kakve imamo priliku da vidimo na građevinama. To je nevjerovatna situacija jer ne sumnjam da je bila puna bakterija i raznih mikroorganizama", rekla je Minsterova.

Inače, hranu od kompanije "Nordic Ingredients" primaju desetine javnih ustanova. Svi oni su odmah reagovali i uništili obroke koje su dobili od "Nordic Ingredients". Mnoge od ovih ustanova nisu ni znale šta se dešava, niti su znali da je kompanija zatvorena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije