Zanimljivosti

Njemačka policija zaustavila svatove i oduzela 25 vozačkih dozvola

Njemačka policija zaustavila svatove i oduzela 25 vozačkih dozvola
Njemačka policija zaustavila svatove i oduzela 25 vozačkih dozvola

BREMEN - Njemačka policija je zaustavila turske svatove na autocesti A27 u Bremenu i zbog sporog kretanja i remećenja saobraćaja oduzela 25 vozačkih dozvola vozača koji su bili učesnici svatovske kolone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz policije je saopšteno da su njihove ekipe pratile svatovsku kolonu od 30-ak vozila i da su ih zaustavili u mjestu Ostervisen, te im tom prilikom oduzeli vozačke dozvole. U saradnji sa Tužilaštvom protiv vozača je pokrenut postupak zbog narušavanja reda u javnom saobraćaju.

Jedan od svatova Serafetin Jildirim je kritikovao policiju zbog ovog poteza i kazao da je riječ o svatovima koji su se u koloni kretali ka svadbenom salonu, gdje je planirano slavlje.

"Skrenuli smo na parking da se malo odmorimo, a odjednom se pojavila policija koja nas je blokirala i legitimisala sve svatove. Prišao mi je komesar Holger Bode i kazao da je neko snimao svatove autoputem i da se veliki broj ljudi žalio da usporavamo saobraćaj", kazao je Jildirim.

Istakavši da su im vozačke oduzete po nalogu tužioca i da nisu dobili nikakve pisane kazne, Jildirim tvrdi da im se slične stvari dešavaju prilikom putovanja u Tursku, kada im bugarska policija bez obrazloženja oduzima vozačke i isključuje ih iz saobraćaja. On je dodao da su zatražili pomoć advokata i da će se žaliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije