Zanimljivosti

Njemački SPD pozvao mrtvaca na zabavu

Njemački SPD pozvao mrtvaca na zabavu
Njemački SPD pozvao mrtvaca na zabavu

BERLIN - Njemačka partija SPD pozvala je preminulog TV voditelja na svoju tradicionalnu ljetnju zabavu, što je kod mnogih izazvalo šok.

Da sve bude u stilu voditelja, koji je bio poznat po svom humoru, pobrinula se njegova udovica koja je na pozivnicu odgovorila kratkom rečenicom: "Žao mi je, neću moći da dođem", prenosi list "Westdeutsche Allgemeine Zeitung".

Naime, ovu grešku je napravila izdavačka kuća SPD-a koja je pozivnicu poslala na adresu TV voditelja i kabaretskog umjetnika Ditera Hildebranta, koji je ranije bio redovan gost na ljetnjim zabavama ove partije.

Međutim, Hildebrant je preminuo u novembru, prošle godine, u 86. godini života, ali očigledno da to nisu provjerili oni koji su slali pozivnice.

Ipak, na pozivnicu je odgovorila njegova udovica, koja je napisala sljedeće: "Ja, Diter, nažalost, nisam u mogućnosti da dođem jer sam preminuo 20. novembra 2013. Topli pozdravi od njegove udovice."

"Očigledno da je gospodin Hildebrant i dalje bio na našoj mejling listi, jer je godinama unazad bio veoma blizak sa SPD", izjavila je Nikol Stelcner iz organizacionog odbora zabave.

Hildebrant je bio posebno popularan tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka, kao voditelj kabaretskih emisija. Bio je oženjen glumicom Renate Kuster.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije