Zanimljivosti

Njujorčani zgroženi: Gradonačelnik jede picu viljuškom

Njujorčani zgroženi: Gradonačelnik jede picu viljuškom
Njujorčani zgroženi: Gradonačelnik jede picu viljuškom

Novi gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio je "sablaznio" sugrađane koji su silno razočarani načinom na koji on - jede picu!?

Njujorčani su toliko zgroženi da je cijela stvar poprimila razmjere smiješnog i besmislenog političkog skandala koji su prozvali Forkgate.

Naime, smatraju kako gradonačelnik predstavlja većinu građana Njujorka. A pravi Njujorčani picu jedu rukama.

De Blasio, koji se hvali svojim italijanskim porijeklom i tvrdi da je "čovjek iz naroda", totalno ih je razočarao kada je u restoranu na Staten Islandu picu s kobasicom i mocarelom počeo rezati viljuškom i nožem umjesto da je, prema "tradiciji" Velike jabuke, zgura u usta "kao i svi ostali".

Snimak gradonačelnikovog korištenja viljuške i noža izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama. "I to mi je neki Njujorčanin!", "Gradonačelnik jede picu kao turista", "Medeni mjesec je završio" - samo su neki od ciničnih komentara razočaranih građana.

Dodatno ih je razljutilo što je picu na jednom od sastanaka pred TV kamerama jeo u društvu 103-godišnjeg muškarca koji je svoju picu uspio pojesti rukama.

De Blasio je pojasnio kako različite pice jede na različite načine te da obično počne viljuškom i nožem, a završi rukama.

Vlasnik restorana je rekao kako misli da je gradonačelnik tek htio biti pristojan. De Blasiov prijatelj, koji je bio na "spornom" sastanku, rekao je kako "gradonačelnik iz Bostona i ne zna bolje", piše "Telegraph".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije