Zanimljivosti

Obišla Aziju, a nije izašla iz kuće

Obišla Aziju, a nije izašla iz kuće
Obišla Aziju, a nije izašla iz kuće

AMSTEDRAM - Htjela sam da pokažem ljudima da filtriramo i manipulišemo onim što pokazujemo na društvenim mrežama. Stvaramo idealan onlajn svijet koji ne postoji u stvarnosti, rekla je dizajnerka iz Amsterdama, Zila Van Den Born (25)

Dvadesetpetogodišnja dizajnerka iz Amestrdama Zila Van Den Born je uz pomoć fotošopa pokazala kako ne treba preterano da vjerujemo u sve ono što vidimo na društvenim mrežama. Naime, ona je napravila fotografije sa putovanja u južnoj Aziji, iako ni u jednom momentu nije napustila svoj grad i kuću, prenosi Telegraf.

''Moj cilj je bio da dokažem koliko je lako da se stvarnost iskrivi. Svi znamo da su fotografije modela fotošopirane, ali često predviđamo činjenicu da i mi sami manipulišemo vlastitom stvarnošću'', istakla je ova mlada umjetnica.

Ukoliko bi zaista vjerovali njenim fotografijama, bili bismo  sigurno da je ona posjetila sve budističke hramove, uživala u ronjenju, probala lokalnu hranu i putovala tradicionalnim tuk-tukovima u Aziji.

Međutim, lokacije su zamjenili restorani i hramovi koje je pronašla u gradu u kom živi, a što se ronjenja tiče, bazen je bio i više nego dovoljan.

Na kraju je otkrila istinu svojim prijateljima i porodici, a njihove reakcije je zabilježila kamerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije