Zanimljivosti

Pakistanac sa licencom za ubijanje pacova

Pakistanac sa licencom za ubijanje pacova
Pakistanac sa licencom za ubijanje pacova

ISLAMABAD - Jedna vladina agencija u Pešavaru angažovala je izvjesnog Nasera Ahmada, poznatog kao tamanitelja pacova, s ciljem da ovaj sjevernopakistanski grad očisti od najezde glodara.

Ahmad, koji je zvanično imenovan za Ubicu pacova, dobijaće mjesečnu platu od 15.000 rupija (147 dolara), kao i bonus od 2.000 rupija po obavljenom zadatku.

Ahmad, koji je, po sopstvenim tvrdnjama, u proteklih 19 mjeseci ubio čak 100.000 glodara, izjavio je da je u "eksterminatorsku misiju" krenuo kada je vidio ranu od ujeda pacova na ženi svog prijatelja.

"Dobijamo pritužbe zbog sve većeg broja glodara u gradu koji izazivaju štetu u kućama i prodavnicama i zagađuju hranu", rekao je za AFP jedan od zvaničnika Pešavara. "Pozvao sam Ahmada i dao mu posao, čime je po prvi put u istoriji grada otvoreno radno mjesto 'ubice pacova'."

Ahmad, koji je dosad svoj posao obavljao samo uz pomoć motike, kolica i par gumenih rukavica, dobio je pet pomoćnika, a planira da obuči još radnika kako bi Pešavar oslobodio pacovske pošasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije