Zanimljivosti

Pogledajte fotke kojih se i Hitler stidio

Pogledajte fotke kojih se i Hitler stidio
Pogledajte fotke kojih se i Hitler stidio

Sigurni smo da niste imali priliku da nacističkog vođu Adolfa Hitlera vidite u ovakvom izdanju. Ni on nije želio da ove fotografije dođu u posjed medija pa ih je vješto skrivao godinama. Međutim, one su ipak "ugledale svjetlost dana".

U pitanju su fotografije na kojima Hitler pozira u dokoljenicama uz drvo. Takođe, postoje fotogrfije na kojima se smije, a sve su one pronađene ispod ruševina jedne kuće u oslobođenoj Njemačkoj. Njih je pronašao saveznički vojnik po imenu Alf Robinson, piše Telegraf.

On je ugledao poluraspadnutu knjigu bez korica koju je stavio u ranac, smatrajući da je to dobar suvenir koji će mu poslužiti kao dokaz o borbama kada se vrati u domovinu.

Sve to se odigralo 1945. godine, samo nekoliko dana nakon Hitlerovog samoubistva, koje je označilo i raspad Trećeg rajha.

Knjiga i dalje postoji i nalazi se u porodičnom domu Robinsonovih u britanskom gradu Barnsliju.

Pronađen rukopis zapravo nije bilo knjiga, već neka vrsta nacističkog magazina za mlade, pod nazivom "Deutschland Erwache", što u prevodu znači "Njemačka se budi".

Ove fotografije su zabilježene prije početka Drugog svjetskog rata, a iz tog perioda datira i izdanje pomenutog časopisa.

Kasnije je Hitler zabranio da se te fotografije pojavljuju jer su djelovale "ponižavajuće po njegov imidž".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije