Zanimljivosti

Pucanjem iz kalašnjikova prikupiti sredstva za kampanju

Pucanjem iz kalašnjikova prikupiti sredstva za kampanju
Pucanjem iz kalašnjikova prikupiti sredstva za kampanju

SJEVERNA KAROLINA - Konzervativni Pokret čajanka došao je na ideju kako da prikupi sredstva za kampanju republikanskih kandidata u Sjevernoj Karolini, ponudivši zainteresovanima da za 35 dolara pucaju u strijeljani iz kalašnjikova, automatske puške M-16 ili drugog oružja.

Predstavnica Pokreta čajanka u ovoj američkoj saveznoj državi Džejn Bilelo kazala je da je pucanje iz automatskog oružja veoma zabavno i da ljudi to vole.

Na opasku da možda nije primjereno veličati pucanje iz automatskog oružja, nakon nedavnog masakra u bioskopu u Koloradu, kada je poginulo 12 ljudi, Bilelo je odgovorila da bi bilo bolje da je neko od gledalaca bio naoružan, jer bi mogao da zaustavi napadača Džejmsa Holmsa prije nego što je ubio tako veliki broj ljudi.

Osnivači ove zemlje su željeli da svako može sebe da zaštiti , dodala je predstavnica republikanskog Pokreta čajanka.

Prema ideji, svi zainteresovani koji plate 25 dolara moći će u strijeljani da ispale nekoliko šaržera iz uzija, dok će za korišćenje kalašnjikova i M-16 morati da se plati 35 dolara.

U okrugu koji obuhvata gradić Ešvil u Sjevernoj Karolini, iz koga je potekla ova ideja, uskoro će biti održani izbori za kongresmena, na kojima republikanci gaje velike nade da će odnijeti pobjedu.

Nakon masakra u Koloradu, nije se promijenila politika prema oružju u SAD, pošto ni predsjednik Barak Obama, kao ni njegov republikanski protivkandidat Mit Romni nisu podržali pooštravanje zakona o nošenju oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije