Zanimljivosti

Ruski Cukerberg baca aviončiće od para

Ruski Cukerberg baca aviončiće od para
Ruski Cukerberg baca aviončiće od para

SANKT PETERBURG - Rus Pavel Durov, osnivač najpopularnije društvene mreže u Rusiji "U kontaktu" (V kontakte), nedavno je s prozora kompanije bacao aviončiće od novčanica.

Durov je viđen kako sa prozora kompanije u Sankt Peterburgu baca aviončiće od novčanica od pet hiljada rubalja (oko 160 dolara).

Prolaznici su prvo bili iznenađeni potezom 27-godišnjeg Durova, ali su zatim počeli da se otimaju za novac koji je padao sa prozora.

"Pretvorili su se u životinje. Počeli su da se tuku i lomili su jedni drugima noseve...", izjavio je jedan od svjedoka haosa.

Durov i njegovi saradnici posmatrali su sve s prozora zgrade, smejali se i snimali ljude mobilnim telefonima, prenosi Russia Today.

On je objasnio kako je želio da napravi veselu atmosferu u gradu.

"Kolege i ja smo riješili da podržimo prazničnu akciju u vidu male akcije. Morali smo brzo da prestanemo, jer su se ljudi ponašali zvjerski", napisao je Durov na svom Twitter nalogu.

Pretpostavlja se da je Durov na taj način podijelio oko dvije hiljade dolara, a mnogi ruski blogeri smatraju da je njegov potez bio veoma okrutan s obzirom na to da je za mnoge Ruse pet hiljada rubalja veliki iznos.

Bogatstvo Durova procjenjuje se na osam milijardi rubalja (260 miliona dolara), prenosi B92.

Bacanje aviona od novčanica nije njegov jedini čudan potez - on je poznat i po tome što je objavio svojevrsni politički manifest u kome navodi mjere kako bi Rusija postala uspješna država.

Jedna od mjera je i ukidanje rublje, zakona i zabrana, kao i omogućavanje strancima da rentiraju teritoriju Rusije kako bi mogli da podignu mini države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije