Zanimljivosti

Sekretarica na odjeću potrošila 120.000 KM, a većinu nije nikad obukla

Sekretarica na odjeću potrošila 120.000 KM, a većinu nije nikad obukla
Sekretarica na odjeću potrošila 120.000 KM, a većinu nije nikad obukla

Sekretarica Lisa Harman ima četiri puna ormara odjeće, a većinu nikada nije ni obukla.

No, ona i dalje kupuje jer ne može obuzdati svoju strast, piše Daily Mail a prenosi radiosarajevo.ba.

Uvijek želi biti u trendu i imati sve najnovije modne dodatke. Toliko je ovisna da je jednom čak naručila odjeću preko interneta kada je došla kući pijana s izlaska. Količinom kupljene odjeće i obuće zauzela je većinu stana u kojem živi sa sestrom blizankom, majkom i očuhom.

Svakodnevno odlazi u kupovinu, dosad je potrošila već 50.000 funti (oko122.000 KM), a posjeduje čak osam kreditnih kartica. Tri četvrtine zarađenog novca troši isključivo na modne dodatke. Nevjerojatno, ali dosad još nikad nije bila u dugovima jer sve svoje isplate prati putem posebnog sistema arhiviranja.

Lisa je izjavila kako trenutno nema momka jer je svima nakon nekog vremena dosadila njezina ovisnost. Trenutno traži muškarca koji voli trošiti na odjeću baš kao ona, ali dosad joj to nije pošlo za rukom. 

"Muškarci ne razumiju moju ljubav prema odjeći. U ranijim fazama veze išli bi sa mnom u kupovinu i strpljivo me čekali dok bi isprobavala odjeću. No, nakon nekog vremena više to ne bi mogli podnijeti", izjavila je Lisa.

Osim što ih je vodila sa sobom u šoping, naručivala im je što joj moraju kupiti, a čak je htjela i njih oblačiti u svu tu silnu odjeću.  Njena sestra blizanka Kirsti i ostatak porodice smatra da je njena ovisnost van svake kontrole. Nadaju se da će što prije prestati trošiti sav svoj novac na odjeću. Lisa je, međutim, izjavila kako ne namjerava prestati kupovati toliko odjeće jer novac s kojim kupuje zarađuje sama i može ga potrošiti na što god želi. Smatra da postoje i gori načini na koji bi taj novac mogla potrošiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije