Zanimljivosti

Šeta Londonom u odijelu od pileće kože

Šeta Londonom u odijelu od pileće kože
Šeta Londonom u odijelu od pileće kože

Izražavanje umjetničkih formi često se graniči sa ludilom i bizarnošću, kako su mnogi okarakterisali umjetničko djelo Viktora Ivanova koji je svog modela, Luisa G. Bartona, od glave do pete obukao u pileću kožu.

Video snimak koji je nastao na ulicama Londona, šokirao je mnoge prolaznike kojima nije bilo jasno kako tačno da protumače poruku koju im šalje ovaj umjetnik. Mnogi su, pak, mislili da je riječ samo o nekom čudaku koji ima uvrnut fetiš, prenosi Avaz.

Ivanov je zapravo zgrožen pomamom za selfijima i ovaj poduhvat predstavlja njegov protest protiv kulture hranjenja ljudske sujete zbog opsjednutosti sopstvenim izgledom.

Interesovanje za živo meso razvio je još tokom studija, kada se bavio pitanjem biorazgradivog materijala. Prema njegovim riječima, izrada ovog kostima nije bila nimalo jednostavna.

- Kada sam prvi put koristio ovu tehniku, to je bilo užasno iskustvo. Dok bušite živo meso zamišljate kako je ono nekada hodalo – izjavio je Ivanov.

Ipak, gađenje nije uticalo na daljnje stvaranje, pa je umjetnik izradio čitavu liniju proizvoda od pileće kože – japanke, šolje, zavjese za tuš, lutke i maske za mobilne telefone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije