Zanimljivosti

Troši penziju na dizajnersku odjeću

Troši penziju na dizajnersku odjeću
Troši penziju na dizajnersku odjeću

Alan Bredburi ima 70 godina i već više od deceniju je u penziji. I dok drugi penzioneri uživaju u uređivanju vrta i ostalim tipično penzionerskim aktivnostima, Bredburi ima jednu drugu zanimaciju. Naime, on je zaljubljenik u dizajnersku odjeću na koju mjesečno troši popriličnu svotu novca.

Ovaj penzioner je zaljubljenik i poklonik Gučija i Vivijen Vestvud i svaki mjesec potroši najmanje 160 funti na neki dizajnerski komad. Uglavnom kupuje neobične pantalone, a obožava i dobre čizme, koje uglavnom kupuje u prodavnicama Vivijen Vestvud.

U svom domu u Boltonu ima dva ogromna garderobera, puna dizajnerske odjeće. I dok ga drugi kritikuju zbog toga, on smatra da upravo uz ovakvu odjeću "stari dostojanstveno", jer je oduvijek njegovao neobičan stil oblačenja i to je dio njegovog identiteta.

Priznaje da ga nerijetko na ulici zaustavljaju zbog njegovog neobičnog stila, s tim da je uvijek više pohvala nego kritika na račun izgleda. 

Ovaj bivši građevinac nekada je aktivno služio u RAF-u i priznaje da nikada ne bi zamijenio svoje poderane farmerke za neke hlače "na peglu" koje su možda primjerenije njegovim godinama.

"Ko god misli da ovo nije za mene, može da govori šta hoće, mene to jednostavno ne zanima", kaže ovaj penzioner, inače otac četvoro odrasle djece:

"Oduvijek sam pratio modu i bio poklonik mode i sigurno neću prestati samo zato što imam 70 godina. Oduvijek sam pratio modna dešavanja. Sedamdesetih godina prošlog vijeka sam bio u hipi fazonu, osamdesetih sam nosio isključivo kožu, tako da se moj modni ukus mijenjao decenijama", kaže on.

On je uvjeren da moda i stil dosta govore o jednom čovjeku i da ljudi ne treba da prestanu "modirati" kad dođu u određene godine.

U svojoj kolekciji ima neke modne relikvije na kojima bi mu mnogi pozavidjeli, a među najvrednijim komadima su oni od Vivijen Vestvud, za koju kaže da je njegova omiljena dizajnerka.

U modnoj kući Vivijen Vestvud bili su oduševljeni Bredburijem da su ga pozvali na posljednje predstavljanje nove kolekcije, na koju pozivaju samo određene klijente:

"Moram priznati da nisam oduvijek nosio kreacije Vivijen Vestvud, ali kad sam je otkrio prije osam godina, shvatio sam da obožavam njen asimetričnan dizajn, jer ne želi da se povinuje pravilima, baš kao ja", kaže Bredburi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije