Zanimljivosti

U Sjevernoj Koreji ne znaju da je Majkl Džekson umro

U Sjevernoj Koreji ne znaju da je Majkl Džekson umro
U Sjevernoj Koreji ne znaju da je Majkl Džekson umro

LONDON - Dvojica novinara lista "San", koji su nedavno uspjeli da uđu u Sjevernu Koreju predstavljajući se kao britanski bisnismeni, kao primjer izolovanosti te zemlji od ostatka svijeta navode da niko u njoj ne zna da je Majkl Džekson umro, iako je ta vijest prije tri godine bila udarna u svim svjetskim medijima.

U velikoj reportaži koja je danas objavljena u londonskom tabloidu, Aleks Piki i Sajmon Džons opisuju svoj sedmodnevni boravak u posljednjem bastionu staljinizma na planeti, kao putovanje kroz opšte sivilo i siromaštvo, gdje jedinu veselu notu daju ogromni šareni mozaici u slavu oca nacije Kim Il Sunga i njegovog sina, nedavno preminulog Kim Džong Ila.

Na samo spominjanje Amerike, jedan od njihovih vodiča je odmah stisnuo pesnice i počeo da viče "Dolje SAD!", ali je dvojici novinara kasnije s ponosom pokazao svoj CD "Bitlsa" i pustio im njihov čuveni hit "Yellow Submarine".

Sva trojica vodiča koji su pratili novinare tokom putovanja kroz Sjevernu Koreju znali su za "Bitlse" i rekli da vode njihovu muziku. Niko od njih, međutim, nikada nije čuo za Džona Lenona, Pola Makartnija, Ringo Stara ili Džordža Harisona.

Jedina druga zapadna zvijezda za koju su znali bila je Majkl Džekson, ali su se zaprepastili kada su saznali da je kralj popa umro, i to još prije tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije