Zanimljivosti

U šta sve vjeruju u Sjevernoj Koreji?

U šta sve vjeruju u Sjevernoj Koreji?
U šta sve vjeruju u Sjevernoj Koreji?

Sjeverna Koreja je svakako jedna od najspecifičnijih zemalja na svijetu, s obzirom na to da je potpuno zatvorena za ostatak svijeta, a njeni stanovnici žive u potpunom neznanju o stvarima koje se dešavaju oko njih. Međutim, kad je riječ o lažima koje im se svakodnevno plasiraju, ovo su neke koje zaslužuju da budu pomenute.

Naime, korejski rat je i danas jedna od najaktuelnijih tema u Sjevernoj Koreji. Prema njihovim medijima, Amerika je iz čista mira napala i zauzela Južnu Koreju, te krenula u pohod i na Sjevernu. Međutim, Kim Il Sung je herojski odbranio svoju državu, a tamošnji mediji i dalje upozoravaju svoje građane da će ih američka vojska ubiti ako probaju da pređu granicu.

Jedna od legendi je i rođenje Kim Džong Ila, za kojega tvrde da se rodio na najsvetijoj planini u Koreji zvanoj Baekdu u okviru tajnog vojnog kampa tokom japanske okupacije Koreje. U trenutku njegovog rođenja, nova zvijezda se formirala na nebu, a godišnje doba se odmah promijenilo iz zime u proljeće te se na nebu pojavila i dupla duga. Međutim, prema zvaničnim podacima, Kim se rodio 1941. godine u sibirskom selu Vajatskoje.

Ako je vjerovati njihovim medijima, onda je 2010. godine Kim Džong Ilova odjeća potpuno oduševila svijet i on je ubrzo postao globalna modna ikona. Kako javljaju tamošnji mediji, Kim Džong Il je bio najvoljeniji vladar na cijelom svijetu i njegov rođendan je slavljen u brojnim državama. Sjevernoj Koreji takođe svi zavide, jer ima "najkvalitetniju stopu života".

S obzirom na to da ljudi u Sjevernoj Koreji nemaju dodira sa spoljnim svijetom, nije bilo teško plasirati informaciju da je upravo Kim Džong Il izmislio hamburger te je otvorio i fabriku koja se bavi proizvodnjom istog.

Prema zvaničnim podacima Sjeverne Koreje iz 1994. godine, Kim Džong Il je uspio da za jednu partiju golfa ubaci pet puta lopticu iz prvog udarca i to prvi put kad je igrao golf. Takođe, kad je prvi put kuglao, on je uspio svaki put da poruši sve čunjeve.

I konačno, bivši vođa Sjeverne Koreje je osoba koja ne pripada ovom svijetu, ako niste znali. U njegovoj biografiji je navedeno kako on ne koristi toalet, jer zapravo i ne vrši nuždu. On je takođe mogao da kontroliše i vrijeme, prema njegovom raspoloženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije