Zanimljivosti

U zatvoru s pet zvjezdica kriminalci imaju djakuzi i igraju Playstation

U zatvoru s pet zvjezdica kriminalci imaju djakuzi i igraju Playstation
U zatvoru s pet zvjezdica kriminalci imaju djakuzi i igraju Playstation

Filipinske vlasti otkrile su pravu pećinu s blagom u ćelijama istaknutih kriminalaca koji služe zatvorske kazne u zatvoru Novi Bilibid.

Filipinske službe sigurnosti provele su nenajavljenu inspekciju na odjelu maksimalne sigurnosti spomenutog zatvora zbog glasina kako narko kraljevi, koji tamo služe kaznu, iz zatvora nastavljaju upravljati svojim kriminalnim carstvima, piše Fokus.ba.

Racija je otkrila da mnogi zatvorenici žive u nevjerojatnom luksuzu.

Pronađeni su skladišni prostori s luksuznom robom, tajni prolazi, elektronski uređaji za zabavu, droga pa čak i pravi, pravcati djakuzi.

Otkrivene su i ‘poslovne knjige’ s popisom imena pripadajućim iznosima novca koji, pretpostavlja policija, predstavljaju dugovanja za drogu i druge usluge.

U ćeliji najistaknutijeg kriminalca pronađeni su gotovina te audio oprema. Između ostalog, zatvorenici su se zabavljali igrajući PlayStation 4 igre na televizoru dijagonale 48 inča.

U drugoj ćeliji pronađeni su kada s toplom vodom, lutka na napuhavanje, gotovina i oveća količina metamfetamina.

Filipinsko ministarstvo pravosuđa najavilo je brojne smjene u zatvoru, a svi su zatvorenici preseljeni u druge, manje luksuzne ćelije te im je uskraćena mogućnost primanja posjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije