Zanimljivosti

Ujela ga zmija, a on sjeo i pio pivo

Ujela ga zmija, a on sjeo i pio pivo
Ujela ga zmija, a on sjeo i pio pivo

Pomislite li da biste uskoro mogli umrijeti, zašto ne biste otvorili hladno pivo ili neko drugo omiljeno piće i zavalili se u udoban naslonjač u očekivanju budućnosti? To je otprilike napravio Australijanac nakon ujeda otrovne zmije.

Rod Somervil uređivao je cvijeće i premještao lončanice u dvorištu svoje kuće u Ipunu prošli mjesec kad ga je za prst ujela metar dugačka smeđa zmija (Pseudonaja textilis), druga najotrovnija kopnena zmija na svijetu.

54-godišnjaka to saznanje nije spriječilo da ostane pribran. Prvo je uzeo lopatu i odsjekao joj glavu, potom je pozvao hitnu pomoć, a na kraju je iz frižidera uzeo hladno pivo i sjeo u fotelju.

"Rekao sam sebi - ako ću se zabrinjavati oko toga, onda ću barem popiti pivo. Izvadio sam pivo iz frižidera i popio vrlo brzo jer, znate, smeđe zmije su druge najotrovnije zmije na svijetu", rekao je Rod za dnevne novine The Morning Bulletin.

Njegov sin spavao je na kauču i ništa nije čuo, a Rod nije htio da ga budi i da pravi paniku. "Ako uspaničite, onda je sve još gore", objasnio je, a prenosi RTRS.

Hitna pomoć prebacila je Roda u bolnicu, no tu nisu prestale njegove muke.

Naime, protivotrov je kod njega izazvao alergijsku reakciju pa je na kraju proveo četiri dana na intenzivnoj. Nakon tri sedmice, nije pušten iz bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije