Zanimljivosti

"Vanzemaljska" aukcija u Njujorku

"Vanzemaljska" aukcija u Njujorku
"Vanzemaljska" aukcija u Njujorku

NJUJORK - Svemirska odijela, mjesečevo robotsko vozilo Rover i oznake koje su nosili astronauti Apola 11 na svom prvom letu na Mjesec 1969. nalaze se među skoro 300 svemirskih memorabilija koje će se u aprilu ponuditi na posebnoj, "vanzemaljskoj" aukciji, saopštila je u četvrtak aukcijska kuća Bonhams.

Na aukciji zakazanoj za 8. aprila u Njujorku se očekuje da bi oznaka orla s maslinovom grančicom iznad površine Mjeseca, koju su nosili članovi posade Apola 11 Nil Amstrong, Majkl Kolins i Baz Oldrin, mogla postići cijenu od čak 60.000 dolara.  

Druga poslastica je kontrolna lista s podacima koju su Armstrong i Oldrin bilježili tokom lunarnog slijetanja, a koja bi mogla postići cijenu do 45.000 dolara.

Svemirska odijela iz Projekta Merkur i Projekta Merkur 2 mogla bi se prodati za 8.000 do 12.000 dolara, a nudi se i vrlo rijetko rusko

svemirsko odijelo Strizh, jedno od samo 27 napravljenih, koje bi moglo postići cijenu od 20.000 dolara. Bonhams će ponuditi i razne predmete i rekvizite sa svemirske stanice Mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije