Zanimljivosti

Zašto je Varufakis, "Zevsov sin", najkul bivši ministar (FOTO)

Zašto je Varufakis, "Zevsov sin", najkul bivši ministar (FOTO)
Zašto je Varufakis, "Zevsov sin", najkul bivši ministar (FOTO)

ATINA - Grke je iznenadio i rastužio odlazak vjerovatno najneobičnijeg ministra finansija svih vremena.

"Varufakis je broj jedan", "Evropa želi Varufakisovu glavu", "Varufakis je dobar", samo su neki od odgovora građana Atine koje je anketirala Russia Today.

Mnogo je razloga zbog kojih ljudi toliko vole Varufakisa. Na primјer, on nije želиo da ide automobilom do svog (sada bivšeg) šefa Aleksisa Ciprasa, nego je do njega stigao na motoru.

Uvijek je igrao po svojim pravilima i uglavnom izgledao kao politička rok zvijezda. Nikada nije nosio kravatu, a često smo ga viđali s rancem na leđima.

Njegov sukob s Evropskom unijom i njemačkim kolegom Volfgangom Šojbleom zbog grčkog duga "trojci" evropskih povjerilaca, nije ostao nezapažen u toj zemlji, pa je jedna TV stanica čak objavila snimak na YouTubeu pod nazivom "V kao Varufakis" aludirajući na čuveni film "V kao Vendeta".

"On je izgubljeni Zevsov sin sa srcem od kamena", "njegovo tijelo vrišti seksom...",  "njegova kožna jakna napravljena je od kože štenaca njemačkog ovčara...", "on ne pregovara, on prosto razbija bu*e".

Međutim, nisu samo Nijemci oduševljeni njegovom pojavom. Fanovi širom svijeta su objavili različite fotomontaže u kojima je Varufakis prikazan u ulogama superheroja, prenosi B92.

Iako je napustio poziciju ministra finansija, ova grčka legenda neće biti zaboravljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije