Zanimljivosti

Zbogom Barbi, stiže Lamili

Zbogom Barbi, stiže Lamili
Zbogom Barbi, stiže Lamili

Modna lutka sa svim manama i nedostacima, ali i proporcijama prosječne tinejdžerke, trebalo bi da naruši 55-godišnju dominaciju potpuno neljudski izobličene Barbike

Lutka Lamili, koja će koštati 25 dolara, dolazi sa sloganom “prosječnost je lijepa” i uskoro će početi prve isporuke, piše Telegraf.rs.

Očekuje se da će zasjeniti Barbiku, jer iako obe vole modu, Lamili je daleko realnija.

Tvorac Lamili (Lammily) lutke tvrdi da je riječ o relativno pristupačnoj igrački za djevojčice koja je napravljena po uzoru na realističe tjelesne proporcije, zahvaljujući tome što je putem sajta za prikupljanje sredstava za projekte, dobio podršku 13.621 posetioca.

"Mnogi ljudi kritikuju Barbiku, ali alternativa ne postoji. Sada imamo jednu i kada je devojčice vide, imaju osećaj da je već poznaju, jer su sličnije njima i osobama iz njihovog okruženja", kaže tvorac realistične lutke, Nikolas Lam.

Kada bi Barbi bila stvarna žena, bila bi visoka 1,75 metara i imala bi oko 50 kilograma, što je oko 16 kg manje od normalne težine za ženu te visine. Naučnici su ustanovili da je verovatnoća da imate građu ove lutke jedan prema 100.000.

Lamili je, s druge strane, napravljena po uzoru na tijelo prosječne 19-godišnjakinje, prema mjerama Američkog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Za dodatnih šest dolara, djeca će dobijati stikere za lutku koji će joj dati takozvane fizičke nedostatke, pjegice, rumene obraze, modrice, prljavštinu, mrlje od trave, celulit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije