Zanimljivosti

Ženske grudi uzvraćaju udarac

Ženske grudi uzvraćaju udarac
Ženske grudi uzvraćaju udarac

NJUJORK - Dvadesetak žena i muškaraca nedavno je prošetalo Vašington-Skver parkom, ponosno paradirajući gole grudi i pozivajući ljude da im se pridruže.

Protest je organizovala grupa koja nosi slikovit naziv "Oslobodi bradavicu" i koja je iskoristila priliku da promoviše novi film o svojim nastojanjima "da okonča suludi rat nametnut ženskim grudima"!

Osnivač organizacije Lina Esko (29) napisala je na sajtu posvećenom novom filmu da je "danas ženama zabranjeno da idu u toplesu u 37 država SAD", dodavši da je od 1992. ženama zakonom dozvoljeno da golih grudi izlaze u javnost, ali da ih njujorška policija i dalje hapsi.

"Mislim da ovi zakoni ne odražavaju san na kome su zasnovane Sjedinjene Države", napisala je ona.

Pojedine žene iz grupe izašle su na ulice potpuno golih grudi i nosile transparente na kojima je pisalo "J...š cenzuru". Neke su nosile majice ili su na strateška mjesta zalijepile naljepnice "Oslobodi bradavicu".

Lina Esko, glumica i rediteljka, odlučila je da organizuje protest nakon što je 22-ogodišnja kćerka Brusa Vilisa i njegove bivše supruge Demi Mur na Tviteru postavila svoje fotografije na kojima se vidi kako u toplesu šeta gradom.

Na sajtu XOJane ona je objasnila da žene koje na Instagramu postavljaju fotografije na kojima se vidi makar i najmanji djelić bradavice bivaju izbačene sa sajta, dok fotografije na kojima se one ne vide, ma kako ponižavajuće bile, niko ne dira.

"Zato sam u toplesu prošetala Njujorkom i sve to objavila na Tviteru, kako bih pokazala da ono što je legalno po zakonu države Njujork nije dozvoljeno na Instagramu", objasnila je Lina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije