Zanimljivosti

Zet taštu od zmije odbranio usisivačem

Zet taštu od zmije odbranio usisivačem
Zet taštu od zmije odbranio usisivačem

BOR - Penzionerka iz Bora Zorica Todorović ne može da zaboravi trenutak kada je od svog zeta saznala da im se u kuhinju na petom spratu, u Ulici 3. oktobar broj 239, ušunjao smuk, dužine metar i po.

Sve se dogodilo u večernjim satima, kada se iz kuhinje začulo čudno šuškanje, priča Todorović.

"Kad sam uveče ušla u kuću zet mi je rekao da u stanu imamo zmiju. Najprije sam pomislila da se šali sa mnom, ali sam brzo shvatila da u stanu zaista imamo "nezvanog gosta“, kaže Todorović.

Zmiju je, metalnom cijevi od usisivača, savladao zet i iznio je iz stana, objasnila je ona, dodajući da je zmija morala biti ubijena u stanu, "jer sa petog sprata ne može da se istjera".

Todorović vjeruje da je zmija najvjerovatnije ušla preko terase stana koja je stalno otvorena i da je sreća da sedmogodišnja unuka u tom trenutku nije bila u stanu, jer bi se sigurno upalšila.

I u borskom naselju "Metalurg“, geometar iz Beograda Marija Urošević ugledala je zmiju u blizini Veterinarske stanice u Boru.

"Vidjela sam ubijenu zmiju", rekla je Urošević Tanjugu, dodajući u šali da je zmiju snimila mobilnim telefonom, "čisto da pokažem direktoru kakvi su nam uslovi bili i da smo mogli da budemo pojedeni od vaših zmija u Boru"

Direktor veterinarske stanice Branislava Ivanić je rekla da su zmije hladne životinje i da je pri ovako visokim temperaturama njiihova aktivnost pojačana.

"Moguće je da se zmije nađu na visokim objektima. Iz iskustva znam da su zmijske košuljice ranije pronalažene i na tavanima viših zgrada u gradu i selima", rekla je Ivanić.

Ona je dodala da su mnoge vrste zmija pod zaštitom države, ali da je problem što se ne zna ko je nadležan za njihovo hvatanje.

"Ranije su se građani obraćali vatrogasnoj jedinici u Boru, ali oni nemaju adekvatnu opremu za hvatanje ovih životinja, a često je dolazilo i do povređivanja. U čijoj je to nadležnosti stvarno ne znam, ali najprije će to biti Društvo za zaštitu divljih životinja odnosno Biološki fakultet u Beogradu", rekla je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije