Pozornica

Veče satire sa Milenkom Pavlovom: Drug Tito na Kastelu

Veče satire sa Milenkom Pavlovom: Drug Tito na Kastelu
Veče satire sa Milenkom Pavlovom: Drug Tito na Kastelu

Poznati beogradski glumac Milenko Pavlov nastupio je u ponedjeljak naveče na banjalučkoj tvđavi Kastel, predstavivši se ljubiteljima teatra predstavom pod nazivom "Ah, kako sam pametan".

Pavlov je publiku kroz sat vremena, koliko je trajao komad, proveo na satiričan način kroz sve države bivše Jugoslavije, opisujući mentalitete naroda i narodnosti bivše Jugoslavije.

Na sceni se pojavio obučen kao Josip Broz Tito, potom je govorio o ženi kao najvećoj inspiraciji, ali je na veoma originalan i upečatiljiv način prikazao sve probleme naših susjeda.

"Uzeo sam najzanimljivije delove, pošto negujem satiru. Jedan sam od retkih glumaca koji ima Domanovićevu nagradu Udruženja glumaca Srbije i tim sam zadao sebi zadatak da se bavim satirom", rekao je Pavlov.

Istakao je da je to bilo prvenstveno veče komičara, isprepleteno pjesmom i govorom.

"Ovo veče sam počeo sa Titom, jer su tražili da se pojavim kao Tito, kasnije je bilo satrično i komično, mislim da to nije ništa vulgarno. To su isečci iz raznih komada", priča Pavlov.

Na sceni se pojavio obučen kao Josip Broz i na veoma originalan i upečatljiv način prikazao sve probleme naših susjeda

Prema njegovim riječima, u današnjici se glumci sve više približavaju publici.

"Pozorište ima sve manje publike, jer su nas naši malo bacili na tržište. Druge države neverovatno brinu o svojoj umetnosti, bilo da je reč o scenskoj ili operskoj, slikarstvu i književnosti, što kod nas nije slučaj", smatra Pavlov i dodaje da su naši umjetnici primorani na privatne angažmane da bi vratili publiku.

Tako i on od jeseni planira da pokrene privatno pozorište, u kome će se, kako pojašnjava, pojaviti i jedna rok pjevačica.

"Svi ti šou programi na televiziji koji se prikazuju su porno-programi, koji teraju čoveka da se zalepi za fotelju i gleda vrlo jeftine serije sa jeftinom režijom i glumcima. Bitno je da čovek taj sat, dva ili tri ne misli ništa drugo već samo da menja programe", kaže Pavlov i naglašava da se preko televizije i vaspita današnja publika koja i dolazi u pozorište.

Ističe da naš narod voli da gleda domaće serije, stavljajući akcent na seriju "Bela lađa", u kojoj i on igra.

Pavlov se pojavljuje u više serija i fimova domaće produkcije, a uloga po kojoj ga publika pamti je definitvno uloga Radojice Ilića u seriji "Srećni ljudi".

Organizator natupa Milenka Pavlova u Banjaluci bila je agnecija "Afos".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije