TV

Oproštaj od Doktora Hausa u maju

Oproštaj od Doktora Hausa u maju
Oproštaj od Doktora Hausa u maju

LOS ANĐELES - Tekuća, osma sezona serije "Doktor Haus", biće posljednja sezona te popularne televizijske priče, saopštila je televizija Foks, prenose svjetske agencije.

"Poslije dugog razmatranja, producenti 'Doktora Hausa' odlučili su da će ova, osma sezona serije biti posljednja", navode u saopštenju njeni producenti.

Osma sezona "Doktora Hausa" trenutno teče na Foks televiziji, a posljednja epizoda planirana je za 21. maj, piše na sajtu www.imdbpro.com.

"Odluka o prekidu serije, danas ili u bilo kom drugom trenutku, bolna je", navode producenti.

"Producenti su Hausa uvijek smatrali enigmom. Ne bi smio da bude posljednji koji napušta scenu. Šta bi moglo da bude bolje nego da nestane prije nego što muzika prestane, kada u vazduhu još ima obećanja i malo misterije?", napisali su.

"Doktor Haus", koga glumi Britanac Hju Lori, govori o bolničkom ljekaru čovjekomrscu Gregoriju Hausu koji koristi nekonvencionalne

metode i često nailazi na nerazumevanje svojih mladih saradnika. Nakon prvih epizoda 2004, serija nije postigla zapažen uspjeh, ali je

vremenom postala kultna i zaštitni znak televizije Foks. Ipak, posljednjih godina troškovi snimanja su porasli, a gledanost je opala.

Kraj serije mogao bi da označi i kraj glumačke karijere 52-godišnjeg Hjua Lorija, koji je u novembru izjavio da će se poslije "Doktora Hausa" okrenuti režiji i producentskom radu.

Lori je za ulogu Hausa dobio dva Zlatna globusa. Za Emi nagradu bio je nominovan šest puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije