Hrana i piće

10 trikova i 1 smoothie za ravan stomak

10 trikova i 1 smoothie za ravan stomak
10 trikova i 1 smoothie za ravan stomak

Obrni – okreni, gdje god da se gojimo nikako ne valja! A čini se da je naročito stomak kritično područje za koje se lijepi apsolutno svaki onaj kasni zalogaj kome nismo mogle da odolimo. Pa, šta ćete, ljudski je griješiti! Ipak, mi smo tako griješile i griješile i sada nam je đavo kriv što tih nekoliko kilograma viška u predjelu stomaka nikako da skinemo.

No, ne vrijedi nervirati se, već se treba baciti na posao! Osim što ćete raditi trbušnjake kao “lude”, primjenite i ovih 10 trikova kako biste lako ostvarile svoj san o ravnom stomaku. A za kraj, kao nagradu, smutite sebi jedan smoothie i uživajte u vitkoj figuri koju ste tako dugo željele!

Ne preskačite obroke!

Ako preskačete obroke vjerovatno mislite da tako unosite manje kalorija i da ćete smršati. Pa, ne. Ne, jer na taj način usporavate metabolizam i podstičete sebe da se prejedete uveče, kada je stomak najmanje aktivan. Zato, ako znate da nećete moći da jedete nešto “normalno”, spakujte sebi zdravu užinu kao što su voće ili orašasti plodovi.

Jedite malo, a često!

Manji obroci na svaka tri ili četiri sata će, naprotiv, ubrzati varenje i daće vašem stomaku dovoljno vremena da se “isprazni” do sljedećeg obroka. Osim toga, bićete site i uspjećete da izbegnete osjećaj nadutosti, ali i potrebu za prejedanjem.

Podijelite porciju!

Ako vam je problem da odredite količinu hrane kada su u pitanju ti manji obroci, jednostavno svoju uobičajenu porciju podijelite na dva dijela i pojedite je sa nekoliko sati razmaka. Jednostavno!

Jedite ranije!

Ako planirate odlazak u restoran, neka to ne bude kasno uveče, kako ne biste preopteretile stomak.

Odredite vrijeme za večeru!

U vezi sa tim, odredite kada ćete večerati kako ne biste zaspale punog stomaka. Možete se voditi onim pravilom da posle 18 ili 19 časova više ne jedete.

Sačekajte nekoliko sati nakon obroka!

Osim što nikako ne bi trebalo da spavate punog stomaka, ni fizička aktivnost takođe nije preporučljiva.

Šetajte!

Osim trbušnjaka, jako dobra vježba za ravan stomak je i jednostavna šetnja. Svakog dana odredite koliko ćete prepješačiti i nakon nekog vremena sigurno ćete vidjeti rezultate!

Ograničite unos masne hrane!

Masnija hrana, poput raznih soseva, sireva i drugih mliječnih proizvoda i mesa, jeste preukusna, ali nažalost jako loše utiče na našu figuru, naročito stomačić. Dakle, smanjite unos ovih namirnica na minimum.

Jedite manje količine vlakana!

Nemojte jesti mnogo vlakana odjednom kako biste izbjegli osjećaj nadutosti i tjeskobe u stomaku.

Voda, voda, voda!

Hidracija je ključ svega, pa tako i vitke linije i ravnog stomaka. Pijte dovoljno vode dnevno, ali ne odjednom, već malo po malo tokom cijelog dana.

Smoothie za ravan stomak:

  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica listova špinata
  • sok od jedne limete
  • 1 šoljica leda
  • 2 grančice nane
  • 1 oljuštena kruška srednje veličine

Priprema: Stavite sve sastojke u blender, mutite jedan minut i popijte odmah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije