Hrana i piće

6 napitaka za čistiju kožu lica i tijela

6 napitaka za čistiju kožu lica i tijela
6 napitaka za čistiju kožu lica i tijela

Možda niste znali, ali pored hrane, na zdravlje i sjaj kože utiču i različita pića koja unosite tokom dana, bez obzira da li u svojoj kolekciji beauty proizvoda posjedujete najskuplje maske i kreme.

Naravno promjene ne mogu da se vide poslije prvog dana, već čišćenje lica prirodnim napicima mora da postane svakodnevni režim. Dermatolog Rachel Nazarian napravila je jednodnevni plan koji se sastoji od različitih tečnosti i količina koje morate unijeti u toku dana kako bi ste poboljšali kvalitet vaše kože.

Voda – Ne postoji proizvod koji kožu može učiniti svježijom od vode, održavajući ćelije zdravim i elastičnim.

Zeleni sok od kelja – Kelj je odličan multivitamin za kožu. Posjeduje vitamin A koji se nalazi u antiage kremama, vitamin C i bakar koji će kožu učitini jačom i otpornijom na spoljne uticaje.

Sojino mlijeko – Soja igra važnu ulogu u zaštiti kolagena čiji nedostatak vremenom dovodi do pojave bora i drugih znakova starenja kože, dok minerali i proteini redukuju pojavu fleka.

Zeleni čaj – Bogat antioksidantima, zeleni čaj zaštitiće kožu od UV zračenja i smanjiće šanse da izgorite na jakom suncu.

Sok od nara – Ako niste ljubitelj zelenog čaja, možete ga zamijeniti sokom od nara koji ima dva puta više antioksidanata i polifenola, koji je odličan i za hranjenje fibroblasta koji je ujedno i fabrika kolagena.

Voda sa kolutovima krastavca – S obzirom na to da se sastoji od 90% vode, krastavac pomaže pri hidriranju kože dok će minerali, poput magnezijuma i kalijuma održavati pH kože alkalnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije