Hrana i piće

Ideja za desert: Cheesecake od bobičastog voća

Ideja za desert: Cheesecake od bobičastog voća
Foto: Ilustracija | Ideja za desert: Cheesecake od bobičastog voća

Cheesecake može biti jako zdrav desert ako ga upotpunite bobičastim voćem. Predlažemo vam varijantu s malinama i borovnicama za čiju vam pripremu neće trebati puno vremena.

Od sastojaka će vam biti potrebna jedna šolja zobenih pahuljica, jedno pakiranje keksa po želji, dvije kašika šećera, maslac i tri žlice ulja. Za kremu će vam trebati 500 grama posnog sira, 250 grama grčkog jogurta, dvije žlice meda, mlijeko, limun i voće.

Prvo smiksajte zobene pahuljice i kekse pa im dodajte ulje, šećer i maslac (oko 200 grama). Dobijenu smjesu utkpajte u kalup za torte i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.

Posni sir, grčki jogurt i med stavite u veliku zdjelu i smiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte i 2 dl mlijeka i naribajte malo limunove korice pa sve dobro promiješajte. Tu kremu možete podijeliti na dva dijela. U jedan dio stavite borovnice, a u drugi maline.

Kremu od maline prelijte preko podloge, pa preko nje kremu od borovnica. Tortu ukrasite po želji i ostavite da se stisne u frižideru preko noći.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije