Hrana i piće

Kako se pravi koktel Pina Colada

Kako se pravi koktel Pina Colada
Kako se pravi koktel Pina Colada

Jedan od najpopularnijih koktela, Pina Colada, nastao je davne 1957. godine u Portoriku. Kao i većina drugih koktela i ovaj ima razne varijacije i može se pripremati sa raznim dodacima, ali je kokos neizostavan sastojak ovog pića. Tropski miris definitivno doprinosi primamljivosti ovog koktela, a postoji i vrlo jednostavan način da ga i vi sami spremite kod kuće i uživate u njegovom prijatnom ukusu.

Glavni sastojak Pina Colade, koktela koji je idealan za ljetnje osvježenje, jeste kokosovo mlijeko ili kokos šlag. Možete izabrati varijantu koja vam više odgovara, koktel će u svakom slučaju biti veoma prijatnog ukusa. Po originalnom receptu trebali biste da ovo piće pripremate sa kokosovim mlijekom, ali ako u prodavnici ne možete da nađete svjež kokos i druga varijanta će dati isti rezultat. Dakle, pripremite 25 ml kokosovog mlijeka (ili šlaga), 100 ml soka od ananasa (najbolje svežeg), 30 ml bjelog ruma i 30 ml tamnog ruma, iako se ovaj koktel često pravi bez ovog sastojka jer je mnogo skuplji od bjelog ruma. Ako možete da priuštite tamni, odlično, a ako ne, slobodno ga izostavite.

    Pripremite blender ili šejker i ubacite nekoliko kockica leda, a zatim dodajte rum, sok od ananasa i na kraju kokosovo mlijeko ili šlag.

    Sve sastojke dobro izmiksajte u blenderu na najvećoj brzini.

    Uspite koktel u visoku čašu koju ste prethodno ohladili u frižideru i dekorišite je.

    Za ukrašavanje koristite tri kriške ananasa koje ste izrezali na trougliće ili kockice i dodajte jednu trešnju.

    Pina Coladu servirajte sa slamčicom, a ako želite možete u čašu staviti i jedan ukrasni kišobrančić. Vaš koktel je spreman i možete da uživate u predivnom tropskom ukusu!

 

Saveti

 

    Obratite pažnju da količina ruma ne bude premala ili prevelika, jer ako dodate premalo ruma, Pina Colada će imati ukus soka, a ko dodate previše, sutradan vas čeka mamurluk!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije