Hrana i piće

Osam super namjena za senf

Osam super namjena za senf
Osam super namjena za senf

Većina ljudi su ili ljubitelji majoneze, ili ljubitelji kečapa. Ima ih koji vole kombinacije, a poneki vole i senf.

Evo par načina da ga iskoristite, a da nije u klasičnom sendviču.

S krompirom. Senf će klasičnoj krompir salati dati poseban šmek, a ako u pire dodate jušnu kašiku senfa, nikad pire neće raditi bez njega.

Na mesu. Malo senfa utrljanog u svinjetinu prije pečenja će joj dati nevjerovatan ukus, kao i ribljem filetu. Senf stvara ukusnu koricu koju teško može stvoriti bilo kakav drugi umak.

Kao marinada. Dodajte malo senfa marinadi za ribu ili meso. Daće ukusu posebnu oštrinu zbog koje će vas svi tražiti repete.

Na jajima. Senf i jaja se inače vole pa dodajte malo finog umaka u mješavinu za kajganu. Možete i jednostavno dodati kašičicu na kuvana ili pečena jaja.

Za pohanje. Obogatite meso, naročito svinjetinu ili piletinu senfom i dobićete ukusno ljepilo za mrvice kojim ste ih planirali pohati.

Na povrću. Bilo da povrće kuvate na pari ili žaru, senf će ga začiniti bolje od soli i papra. Dodajte malo senfa šargarepama, mahunama ili grašku kuvanom na pari i obavezno korjenastom povrću sa žara.

U vinaigrettima i dresinzima. Iako je senfu ovo najlogičnija namjena, ne radi se samo o ukusu. Senf djeluje i kao emulgator i spaja ulje i ocat.

U varivima i složencima. Mnoga klasična variva traže kašiku senfa jer osim što pojačava ukus, dodaje i na gustini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije