Hrana i piće

Prijedorčanka od čokolade pravi najfinije delicije

Prijedorčanka od čokolade pravi najfinije delicije
Prijedorčanka od čokolade pravi najfinije delicije

PRIJEDOR - U njenoj kuhinji čokolada ima posebno mjesto. Bijela, mliječna, ona za kuhanje... potpuno je svejedno, jer Tanja Veselinović ( 54) iz Prijedora od te slastice pravi sve što joj padne napamet.

Nešto neobično

To su kuće, automobile, korpe prepune neobičnih slatkiša.... Njena "igra" s čokoladom traje ponekad i satima, sve dok ne dovrši ono što je zamislila.

‘’Godinama sam pravila torte i kolače i onda sam poželjela nešto neobično. Čokolada je jedinstven materijal. Ako nešto pokvarim, mogu i popraviti, a krajnji rezultat uvijek je fantastičan’’, kaže Prijedorčanka, za Avaz.

Dodaje da bi voljela, poput Vijan (Vianne), junakinje filma "Čokolada", otvoriti svoju  prodavnicu čokolade da u njoj izloži sve svoje čokoladne čarolije.

Kupovna moć

‘’Želim da u pogledu kupca mogu prepoznati koji čokoladni kolač najviše voli. A imam ih baš mnogo. Banjaluka bi bila idealna za jednu takvu trgovinu, jer je kupovna moć tamo bolja. Za tu priliku bih malo usavršila svoje znanje, recimo u Parizu, koji ima bezbroj takvih radnji’’, kaže Tanja.

Dok to ne ostvari, čokoladom će se baviti iz hobija, na radost ukućana i prijatelja koje često obraduje nekim neobičnim čokoladnim slatkišem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije