Hrana i piće

Restoran koji je lansirao tiramisu stavlja katanac

Restoran koji je lansirao tiramisu stavlja katanac
Restoran koji je lansirao tiramisu stavlja katanac

VENECIJA- Italijanski restoran Bekeri (Le Bečherie), u kojem je stvorena čuvena poslastica tiramisu, biće zatvoren zbog slabe posjećenosti.

Restoran u italijanskom gradu Trevizo, čija je vlasnica 1971. godine izmislila kremastu poslasticu tiramisu, staviće katanac na vrata krajem marta ove godine, zbog ekonomske krize i promijena u navikama ishrane kod Italijana, prenio je magazin Slejt.

Poslastica napravljena od maskarponea, kafe, slatkog vina Marsala i sunđerastog biskvita, nije uspjela da spriječi da italijanska tratoria upadne u finansijske teškoće.

Restoran je otvoren 1939. godine, a posljednju porudžbinu će primiti 30. marta kada će lokal biti i zatvoren.

Vlasnik restorana Karlo Kampeol kao razlog zatvaranja navodi nedovoljnu posjećenost, što je, kako kaže, posljedica najgore recesije u koju je Italija zapala od Drugog svjetskog rata.

"Zatvoriću restoran zauvijek 30. marta, i tada ću isplatiti troje zaposlenih u lokalu kao i sve dobovljače. Promoran sam da to učinim, jer je broj klijenta drastično opao. Nekada su restoran posjećivali političari, biznismeni i obični ljudi a sada je uglavnom prazan", objasnio je Kampeol.

                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije