Hrana i piće

Ručak na poslu uz koji ćete zaboraviti na dostavu

Ručak na poslu uz koji ćete zaboraviti na dostavu
Foto: N.N. | Ručak na poslu uz koji ćete zaboraviti na dostavu

Kombinacija namirnica u ovom obroku je pun pogodak, jer sve zajedno ubrzavaju metabolizam, a daju vam duži osjećaj sitosti.

Ako mislite da sendviči nisu zdravi, ni dijetalni, varate se.

Važno je prvenstveno kakav hljeb koristite, kao i koje sastojke stavljate. Ukoliko ste na dijetalnom režimu ishrane i vježbate, kombinacija jaja koje sadrže preko potrebne proteine i karija koji ubrzava metabolizam, idealan su obrok.

Spanać i paprika kao jedan od sastojaka takođe su važni zbog svog sastava, ali ukusa koji daju ovom zdravom sendviču i sasvim sigurno vam još neko vreme neće dosaditi.

Sastojci:

2 tvrdo kuvana jajeta, 2 kašike grčkog nemasnog jogurta, 2 kašike sitno sjeckane paprike, pola kašičice karija, pola šolje isjeckanog spanaća, 2 parčeta ražanog hljeba, so i biber po ukusu.

Priprema: Isjeckajte sitno jaja, pa ih pomiješajte sa sjeckanim spanaćem i paprikom. Dodajte grčki jogurt, kari, so i biber i sve dobro izmiješajte. Smjesu namažite na hljeb, a po želji dodajte svježu salatu, paradjz, krastavce i tostirajte.

Ukoliko ne možete da zamislite kompletan ručak bez mesa, kuvano ili roštilj pečeno pileće meso takođe možete da isjeckate na kockice i ubacite u ukusan ručak sendvič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije