Hrana i piće

Savjeti za pravilno ispijanje votke

Savjeti za pravilno ispijanje votke
Savjeti za pravilno ispijanje votke

MOSKVA - Stranci ne znaju kako da pravilno piju votku - mnogi poslovni partneri ruskih firmi nakon par čaša nisu u stanju da se bave poslovnim temama, navode ruski portali.

Neobičnu sposobnost Rusa da popiju veliku količinu votke mnogi objašnjavaju posebnom strukturom ruskog organizma.

Međutim, Rusi kažu da ta sposobnost nema nikakve veze sa biologijom, nego je vezana, prije svega, za rusku tradiciju.

Problem stranaca je u tome što oni prave koktele, a votku piju pomalo, a ne odjednom. Treba da je piju naiskap, a zatim da vazduh duvaju kroz nos, a ne kroz usta, objašnjavaju ruski mediji.

Ruski biznismen Artem Minaev često poziva strance na poslovni razgovor u moskovske restorane i smatra da oni apsolutno ne znaju da piju votku.

"Najveći problem Evropljana, Kineza i Amerikanaca jeste u tome što oni uz piće ne konzumiraju zakusku. Zato već poslije druge ili treće čašice sa njima uopšte nije moguće razgovarati o poslu", žali se Minaev.

Rusi vole votku zato što ona zagrijava organizam, a odlično se slaže i sa ruskom kuhinjom.

"Kada piješ votku, obavezno moraš da pojedeš hranu sa puno masnoće. Uz votku treba jesti kuhani ili prženi krompir, hljeb, kobasice, sireve i masnu ribu", navodi on.

Mnogi Rusi uoči novogodišnje proslave popiju po jedno sirovo jaje. Kažu da je to najbolji način da čovjek izdrži ovaj praznik i da se probudi trijezan.

Doktori se, međutim, protive takvoj metodi, jer sirova jaja najčešće prenose salmonelu. Zato mnogi popiju običnu veliku kašiku maslinovog ulja.

Votka je najpopularniji dio ruske tradicionalne trpeze i poznata je u cijelom svijetu.

Ljekari objašnjavaju da masnoće pomažu čovjeku da se ne napije od votke, ali to nije dovoljno, prenosi "Ruski vjesnik".

Važno je i da se konzument ne prejede, kao i da ne jede puno hljeba, tjestenine i slatkiša, jer to izuzetno opterećuje jetru, koja onda neće moći da razgradi alkohol

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije