Hrana i piće

Voćni smoothie sa mrvicom egzotike

Voćni smoothie sa mrvicom egzotike
Voćni smoothie sa mrvicom egzotike

Koliko ljudi, toliko kombinacija za smoothie. Potrebno je samo nekoliko krugova u blenderu kako bismo dobili voćno-moćno ludilo od napitaka. Savršen je kao doručak u pokretu, a posebno kao energy boost nakon treninga.

Što se tiče ukusa, pravila nema, granica je vaša mašta.

Raspalite svoj ekperimentalni duh – jer sve ono što je u korpi sa voćem i povrćem može biti vaš smoothie. Zar nije savršen način da klincima „podvalite” nešto zdravo?!

Sastojci:

  • 1 veća banana
  • 100 g mješanog crvenog voća (smrznute maline, jagode, višnje, ribizle)
  • oko 100 ml kokosovog mlijeka
  • 1 kašičica čia sjemenki
  • 1/2 pitaje
  • 1 passion fruit

Priprema:

Banane ogulite i isjecite na kolutove.  Pitaju ogulite i isjeckajte na krupnije komade. U blender stavite banane, pitaju, crveno voće, čia sjemenke, sipajte mlijeko pa miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Po potrebi, dodajte još mlijeka do željene gustine. Sipajte u čaše, dodajte passion fruit i po želji dekorišite voćem − kivi, mango, pomorandža...

Savjet ekstra

Pored navedenih sastojaka, smoothie možete obogatiti koštuničavim voćem, supersjemenkama, koristiti mlijeko po izboru, ovsene pahuljice, granolu... Sastojke za smoothie možete pripremiti ranije i zamrznuti. Sve isjeckajte, poredajte na tacnu i stavite u friz.

 Kada se zamrznu, prebacite u kesu, zatvorite i čuvajte u zamrzivaču. Koristite ih bez odmrzavanja. Ako želite nešto slično milkshakeu, u blender ubacite nekoliko kocki leda.

(NN/elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije