Jet set

Anđelina Džoli planira da se posveti režiji

Anđelina Džoli planira da se posveti režiji
Anđelina Džoli planira da se posveti režiji

Holivudska glumica i režiser Anđelina Džoli najavila je da će poslije "još nekoliko filmova" napustiti glumu i da će se fokusirati na režiju.

Ova oskarovka to je najavila na premijeri filma "Unbroken", piše AFP. Film, saga iz Drugog svjetskog rata, drugi je "izlet" Džolijeve u režiju poslije "Zemlje krvi i meda" iz 2011. i ona je rekla da je režija sada njena strast i da u njoj vidi budućnost.

"Snimiću još nekoliko filmova, ali ću rado napustiti glumu u jednom trenutku. Uživam u režiranju i srećnija sam kad režiram. Volim da ispratim projekat od početka do kraja. Dopada mi se da dvije godine provedem na nečemu, da učim, da budem mentalno izazivana da naučim što više i da budem dio svakog aspekta produkcije ", rekla je Džoli.

Listu Ostrelijan rekla je da će prihvatati samo uloge za koje je sigurna da su nešto što treba da uradi, što joj znači a da će do tada radije pričati priče iza kamere.

Novi film Džolijeve zasnovan je na istinitoj priči o američkom sportisti koji je postao japanski ratni zatvorenik.

Džolijeva, koja je počela da glumi još kao dijete, naglašava da to što joj se više dopada režija ne znači da ima slabije mišljenje o glumi i glumcima.

"Volim glumce, volim da ih gledam kako rade i volim da uperim svjetlo na njih. Štaviše, više volim to nego kada je ono upereno na mene", rekla je ona.

Posle "Unbrokena" Džolijeva je režirala još jedan film u kome igra sa suprugom Bredom Pitom - "By the Sea" o kome se malo zna.

"Režirati samu sebe bilo je teško, režirati Bred Pita je bio izazov, a scene u kojima sam sa njim su bile teške. Istovremeno, za oboje je bilo izuzetno zadovoljstvo da iskoračimo iz bezbjednosne zone i budemo glumci koji rade i svađaju se kroz scene i pronalaze rešenja", dodala je Džoli.

Pit i Džolijeva igrali su zajedno samo jednom, 2005. u filmu "Gospodin i gospođa Smit" gdje su se i zaljubili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije