Jet set

Banderas: Holivud me uvijek ograničavao zbog naglaska i etničkog porijekla

Banderas: Holivud me uvijek ograničavao zbog naglaska i etničkog porijekla
Banderas: Holivud me uvijek ograničavao zbog naglaska i etničkog porijekla

MADRID - Poznati španski filmski glumac, režiser i producent Antonio Banderas izjavio je da je zbog svog naglaska i etničkog porijekla u Holivudu uvijek bio ograničen, javlja Anadolu Agency (AA).

Banderas je na ovogodišnjem filmskom festivalu u San Sebastijanu predstavio film "Automata" u kojem igra glavnu ulogu, a u isto vrijeme je i producent filma.

"Zbog svog naglaska i etničkog porijekla u Holivudu sam uvijek bio ograničen. Sada želim puno više praviti i producirati filmove u Španiji", kazao je Banderas. 

Rekavši kako je ekonomska kriza u Španiji svakako pogodila i kinematografiju ove zemlje, Banderas smatra da film treba podršku države. 

"Vlada mora pružiti podršku. Mora smanjiti porez kako karte u kinima ne bi bile toliko skupe", rekao je on.

Govoreći u svom filmu "Automata", naučno-fantastičnom djelu koje se bori za nagradu Zlatna školjka, Banderas je kazao: "Ovo nije neka super produkcija. Ali je film koji smo pravili četiri godine. Siguran sam da će zauzeti svoje mjesto kod ljubitelja ovog žanra."

Međunarodni filmski festival u San Sebastijanu održava se od 1953. u ovom španskom gradu. 

Iako je festival osnovan kako bi nagradio najbolja španska filmska ostvarenja vremenom je prerastao u filmsku smotru koja prikazuje filmove iz drugih zemalja. Glavna nagrada na festivalu je "Concha de Oro" ili Zlatna školjka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije