Jet set

Đoković: Porodica uvek na prvom mestu

Đoković: Porodica uvek na prvom mestu
Đoković: Porodica uvek na prvom mestu

Novak Đoković, koji je 21. oktobra postao otac malog Stefana, juče nije skrivao radost na konferenciji za štampu održanoj u Parizu pred masters turnir.

Novinaru "Novosti" odgovorio je na neka pitanja, koja u cjelosti prenosimo.

Kakav je osjećaj biti otac?

ĐOKOVIĆ: Neopisiv! Svako ko je u životu postao roditelj razume o čemu se radi. Pre nego što nam se rodilo dete, mnogi su mi govorili da ću videti kakav je to osećaj i da je to, prosto, teško opisati rečima. I bili su u pravu! Osećaj je neverovatan, posle prvih par dana, koliko sam proveo sa suprugom i sinom, prisećajući se svih ovih meseci pre porođaja i kroz šta smo sve prolazili žena i ja. Pogotovo ona! Šalim se uvek sa svojim kumom da bi ženama trebalo podići spomenik zbog onoga što prolaze i proživljavaju, i bolova koje trpe. Jelena je bila izuzetno hrabra.

Jeste li bili uz suprugu kada se rađao Stefan?

ĐOKOVIĆ: Trudio sam se da, kao neko "smetalo" sa strane, budem podrška, koliko god mogu! Bio sam u bolnici i spavao sam s njima. To je nezaboravno iskustvo.

Mediji su do detalja propratili rođenje vašeg sina?

ĐOKOVIĆ: Hvala bogu, nisam ni prvi, ni poslednji otac koji je dobio bebu. S jedne strane, nije umesno, ni korektno, toliko pričati o tome. Mislim da mediji možda malo previše spekulišu o našoj bebi i eventualnim stvarima koje su se desile. Onda se bodu oči mnogim roditeljima u Srbiji. Nama se to ne sviđa. Svesni smo toga da smo javne ličnosti, da određene stvari u našem privatnom životu ne mogu da prođu nezapaženo i da treba da se piše o tome, ali ni moja supruga, ni ja, ne želimo da se toliko govori o tome.

Bilo je i pretjerivanja?

ĐOKOVIĆ: Izuzetno mi je žao što pojedini mediji nemaju razumevanja niti poštovanja za najintimniju privatnost i za ovakve situacije u životu koje čovek, jednostavno, treba da zadrži za sebe. To je bila naša želja od početka. Iz tog razloga se do sada i nismo obraćali medijima, pokušavajući da zamolimo za privatnost. Međutim, pojedini mediji to nisu ispoštovali. Izneto je mnogo neistina.

Hoće li, i kako, nova situacija uticati na vaše profesionalne obaveze i bavljenje tenisom?

ĐOKOVIĆ: Neće! Možda ću, eventualno, imati određena prilagođvanja zbog toga što sam sada otac, ali ništa se faktički neće promeniti u mom pristupu tenisu, rasporedu turnira, igranju, treninzima... Što se tiče mojih životnih prioriteta i vrednosti, beba i moja supruga su broj jedan. To je apsolutno jasno. Hvala bogu, pa imam razumevanja i od svoje žene, i porodice, i tima. Svi zajedno radimo na tome da i dalje igram tenis. Pokušaćemo da sada uskladimo putovanja, da porodica bude što više uz mene.

Već se priča o tome ko će biti bolji teniser, Stefan ili Federerovi sinovi! Da li bi Novak Đoković uopšte volio da njegov sin igra tenis?

ĐOKOVIĆ: Ne znam da li će Stefan igrati tenis ili ne. Neću ništa da namećem svom detetu. Za šta god se bude odlučio, ja ću ga podržavati!

Na kraju, ko ima više šansi da kraj ove godine dočeka kao najbolji teniser na svijetu, Nole ili Rodžer?

ĐOKOVIĆ: Federer je, svakako, u izvrsnoj formi. S obzirom na to da su ostala još dva turnira do kraja godine, a on igra još i Dejvis kup, siguran sam da će pokušati da se ostvari u oba cilja: i da osvoji Dejvis kup, i da bude broj jedan na svetu. Ja ću se potruditi da bar ovaj drugi cilj ne ostvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije