Jet set

I princ Hari bi volio da osnuje porodicu

I princ Hari bi volio da osnuje porodicu
I princ Hari bi volio da osnuje porodicu

LONDON - Princ Hari je priznao da je, gledajući kako se porodica njegovog brata širi, i on poželio da ima djecu, ali da još nije sreo ženu svog života.

Nakon decenije provedene u vojnoj službi, 30-godišnji princ, koji je trenutno na turneji po Novom Zelandu, kaže da ima osjećaj da se nalazi "na raskršću".

"Naravno da bih volio da imam djecu sada, odmah, ali postoji proces koji se ne može izbjeći", izjavio je za britansku televiziju Skaj njuz.

"Bilo bi lijepo imati nekog pored sebe s kim bih mogao da podijelim pritisak. Šta bude biće", objasnio je on.

Mlađi sin princa Čarlsa i Dajane, koji će vojsku napustiti u junu, raskinuo je prošle godine sa glumicom Kresidom Bonas, s kojom je dvije godine bio u vezi.

Tokom posjete jednoj školi na ostrvu Stjurat, na krajnjem jugu Novog Zelanda, djeca su ga salijetala pitanjima kao što su da li ima krunu ("nemam"), koje je njegovo omiljeno jelo ("špagete bolonjeze") i kako je voziti helikopter ("samo nas dvoje pilotira, tako da nam niko ne dosađuje").

Na pitanje jednog dječaka kako zove kraljicu Elizabetu II, Hari je odgovorio "zovem je 'bako', ali kada o njoj pričam sa drugima kažem kraljica jer sam u vojsci i ona je moj komandant".

Nedavnim dolaskom na svijet njegove bratanice Šarlot, Hari je postao peti u redu za nasljeđivanje britanskog trona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije