Jet set

Kejt Midlton s kćerkom napustila bolnicu

Kejt Midlton s kćerkom napustila bolnicu
Kejt Midlton s kćerkom napustila bolnicu

LONDON - Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, napustila je bolnicu sa kćerkom, princezom od Kembridža, u pratnji supruga.

Ona je danas u 8.34 rodila zdravu djevojčicu. Novorođena princeza teška je 3,7 kilograma. Kejt je u bolnici završila jutros u 6 sati, a nakon poroda i majka i beba osjećaju se dobro, objavila je Kensington palača.

I ovoga puta Kejt je za porođaj izabrala privatnu bolnicu "St. Mary" u Pedingtonu na zapadu Londona, gdje je rodila i prvo dijete, princa Džordža, koji će u junu napuniti dvije godine. Vojvotkinja je u bolnicu otišla u pratnji supruga, princa Vilijama, koji joj je cijelo vrijeme pružao podršku.

Oko 8 sati portparol palate objavio je kako se porođaj odvija normalno, čime je dao naslutiti da će vojvotkinja i ovog puta prirodno roditi.

Djevojčica je kraljičina peta praunuka, a četvrta na redu za kraljevsku krunu. Zvaće je Princeza od Kembridža.

Oko 17.30 i maleni princ Džordž je došao u bolnicu kako bi prvi put vidio sestru. Doveo ga je otac, princ Vilijam. Princ Džordž je potom odveden u palatu gdje se oko 19 sati uputila i njegova majka sa novorođenom princezom.

Stanovnici Velike Britanije danas slave širom zemlje. Veliki broj građana i turista okupio se i ispred Kensingtonske palate gdje je tradicionalno objavljena vijest o rođenju prinove u kraljevskoj porodici.

Javnost s nestrpljenjem očekuje i objavu imena malene princeze. Nagađa se da će se kraljičina praunuka zvati Alisa, Šarlot ili Dajana, prenosi Večernji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije