Jet set

Klark Karlajl otkrio da je pokušao da se ubije

Klark Karlajl otkrio da je pokušao da se ubije
Klark Karlajl otkrio da je pokušao da se ubije

Klark Karlajl, bivši defanzivac Barnlija i nekadašnji predsjednik Profesionalne fudbalske asocijacije (PFA), otkrio je da ga je kamion u decembru prošle godine udario jer je pokušao da izvrši samoubistvo.

Karlajl je za "San" rekao da je po završetku igračke karijere pao u depresiju koju su pojačali i finansijski problemi, kao i gubitak angažmana na televiziji kao stručnog konsultanta. Tridesetpetogodišnji Karlajl je krajem januara napustio bolnicu, šest nedjelja pošto ga je udario kamion.

Nekadašnji kapiten Barnlija bio je poznat kao "najpametniji" fudbaler. Karlajl je čak pobijedio u jednom kvizu koji mu je pribavio tu nezvaničnu titulu, a studirao je matematiku i političke nauke.

Defanzivac, koji je bio poznat kao sjajan u prekidima, s Barnlijem je stigao do Premijer lige, karijeru je prije nekoliko sezona završio u Nortemptonu. Po završetku karijere diplomirani novinar je prihvatio posao komentatora ITV televizije. Oprobao se i ranije na BBC-ju, napravio je dokumentarac o rasizmu u fudbalu.

Ipak, nije se snašao u životu poslije fudbala - otkriveno je da pati od depresije. Izgubio je posao na televiziji i prihode, a onda za veče prokockao sve što je zaradio. Uhvaćen je iste večeri kako vozi u pijanom stanju, a kada je pušten ujutru odlučio je da se ubije.

"Strpljivo sam planirao, razmišljao sam o utapanju, vozu, još nekim načinima... Mislio sam da ne smijem pogriješiti. Smrt je bila perfektan odgovor: u jednom trenutku mi je sinulo, preskočio sam ogradu i izašao na autoput", kaže Karlajl.

Ističe da je zakoračio pred kamion i pokušao da se ubije, ali je preživio da može da priča o tome.

"Samo sam osjetio bljesak. Sljedeće, kada sam otvorio oči: krv na sve strane i lica u magli ispred mene", dodaje Karlajl.

Preživio je sa slomljenom nogom i rebrima, unutrašnjim krvarenjima...

"Kad sam vidio da nisam umro, samo sam pomislio: 'Oh, ne, mora da se šalite'", kazao je Karlajl, koji je potražio profesionalnu pomoć, a stavljen je i u program za praćenje potencijalnih samoubica.

On se izvinio vozaču kamiona, te počinje oporavak kod kuće, uz porodicu.

"Osjećam sramotu prije svega. Depresija je ozbiljna bolest i nisam želio s tim da se suočim. Sigurno je da ću živjeti, moram da se borim i to je sve", zaključio je bivši fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije