Jet set

Monika Levinski želi da nauči ljude internet kulturi

Monika Levinski želi da nauči ljude internet kulturi
Monika Levinski želi da nauči ljude internet kulturi

NJUJORK - Monika Levinski, žena koja se nalazila u centru seks skandala sa tadašnjim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Bilom Klintonom, rekla je da želi da da svrhu svojoj prošlosti i da je iskoristi kao kampanju protiv "toksične internet kulture".

Toksična internet kultura, smatra ona, neumoljivo "razvlači" ljude po medijima.

Sebe je opisala kao prvu osobu čija je reputacija potpuno uništena globalno, upravo zahvaljujući internetu.

U najnovijem intervjuu, Levinski je otkrila detalje svoje afere s Bilom Klintonom. Ona je rekla da se zaljubila u tadašnjeg američkog predsjednika i da je doživjela mnogo boli nakon što je postala predmet globalnog poniženja.

"U svog sam se šefa zaljubila kao dvadesetogodišnjakinja. Međutim, moj šef je bio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Godine 1995. smo započeli vezu koja je, s prekidima i ponovnim mirenjima, trajala oko dvije godine. U tom periodu, to je bilo moje sve. I bilo je prelijepo. Onaj grozni dio je to što je ta veza postala javna. Sa osvetom", rekla je Levinski "Forbsu".

Levonski je bila pripravnica u Bijeloj kući, a njena afera s najmoćnijim čovjekom u Americi počela kad je imala 25 godina. Uskoro je postala "viralni fenomen".

"Gledajući u ekran kompjutera provodila sam dane vičući: Ne mogu da vjerujem da su to napisali! To su tako izvadili iz konteksta! Željela sam da umrem", rekla je Levinski.

Ona je odlučila da se posveti mijenjanju internet kulture koja "uništava i ponižava ljude".

Bila je inspirisana pričom o Tajleru Klementiju, gej studentu koji se 2010. ubio nakon što ga je njegov cimer tajno snimao s muškarcem, a potom taj snimak objavio na internetu.

Levinski je rekla da je ta priča podsjetila na nju prisjetila se da je i sama pomišljala na samoubistvo kad se našla u žiži medija 1998.

"Prošla sam to i sama, sada želim da pomognem drugim žrtvama tako što ću svoju patnju i prošlost iskoristiti i dati joj svrhu", rekla je Levinski.

Povremeno piše kolumnu za "Vaniti Fer", a u utorak se priključila tviteru i za nekoliko sati skupila 16.000 tvitova.

Njen povratak bi mogla biti loša vijest za Hilari Klinton koja se kandiduje za Bijelu kuću sljedeće godine.

U maju ove godine, Levinski je komentarisala telefonski razgovor sa Hilari Klinton, u kojem je supruga tadašnjeg predsjednika nju nazvala narcisoidnom luđakinjom.

"Hilari Klinton je željela da ima snimak toga kako vrijeđa ljubavnicu svog muža. Možda ga je krivila za to jer je njegovo ponašanje bilo neprimjereno, ali njenu potrebu da krivi ženu, ne samo mene, nego i sebe, smatram prilično zabrinjavajućom", rekla je Levinski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije