Jet set

Pisma Džeki Onazis prodata za 28.400 dolara

Pisma Džeki Onazis prodata za 28.400 dolara
Pisma Džeki Onazis prodata za 28.400 dolara

MAJAMI - Pisma u kojima supruga jednog od najvoljenijih američkih predsjednika Žaklina Kenedi, kasnije Onazis, govori o dizajnu i svom ličnom modnom stilu, prodata su na aukciji za 28.400 dolara.

Kako prenosi AP, zajedno sa prepiskom, koju je Džeki održavala sa dizjanerima Ričardom Kitom Lengemom i Bilom Hamiltonom, tadašnjim glavnim stilistom Karoline Herere, prodate su i dvije crno-bijele fotografije bivše prve dame, snimljene u Palm Biču.

Žaklina Kenedi Onazis je razmjenjivala pisma sa obojicom dizajnera, raspravljajući o odjeći i namještaju koje je kupovala od sredine 1980-ih do svoje smrti 1994.

U njima ona daje detaljne instrukcije za krojeve pantalona i sakoa, uz zahtjev da bude što više boja.

"Jednostavno, volim ovaj komplet i nosiću ga svuda jer su mi se smučili oni koji stalno nose crno, kao u mediteranskim selima gdje svi po dvadeset godina nose crninu", napisala je u jednom od licitiranih pisama.

Kreirajući vlastitu definiciju glamura, Žaklina Kenedi Onazis je zapamćena svojim prepoznatljivim modnim stilom koji podrazumijeva moderne komplete, ešarpe i velike naočare za sunce, kao i smjele kombinacije boja. Njen stil nije postao samo simbol jedne epohe već je zadržao svježinu i aktuelnost do današnjih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije