Jet set

Premijer Španije odlikovao Nadala

Premijer Španije odlikovao Nadala
Premijer Španije odlikovao Nadala

MADRID - Premijer Španije Marijano Rahoj odlikovao je danas Rafaela Nadala zlatnom medaljom za zasluge u bogatoj karijeri u kojoj je španski teniser do sada osvojio 14 gren slem titula.

Nadal je jedno od najviših španskih civilnih odlikovanja primio u rezidenciji španskog premijera, prenijela je agencija AFP.

"Nikada nisam ni sanjao da ću dobiti medalju na jednom ovako značajnom mjestu. Izuzetno sam počastvovan i zahvalan", rekao je Nadal pošto je primio zlatnu medalju koja se dodjeljuje za zasluge u radu.

Dvadesetosmogodišnji Nadal dodao je da je ključ za njegov uspjeh u činjenici da je uvijek davao cijelog sebe u svemu što je radio.

"Bilo je uspona i padova. Nadam se da ću svakodnevnim radom uspjeti da vratim stabilnost u igri i da ponovo krenem pobjedničkim putem", rekao je Nadal.

Jedan od najboljih tenisera svijeta u istoriji tog sporta trebalo je prvobitno da primi priznanje u novembru, ali je svečanost odložena zbog toga što je morao na operaciju slijepog crijeva.

Premijer Španije Rahoj naglasio je da je Nadal odlikovan zbog "napornog rada, stalnih visokih standarda koje sebi postavlja, entuzijazma, skromnosti i čvrstog stajanja na zemlji".

"Nagrađen je jer dobro obavlja svoj posao", rekao je Rahoj.

Devetostruki pobjednik Rolan Garosa imao je problema sa povredama, kao i sa zdravljem skoro cijelu drugu polovinu prošle sezone.

Nadal je trenutno na četvrtom mjestu na ATP listi i na sljedećem Mastersu u Madridu braniće maksimalni broj poena.

Španski teniser ove sezone ima samo jednu titulu - na šljaci u Buenos Ajresu, a jedinu pobjedu nad jednim od deset najbolje plasiranih tenisera svijeta zabilježio je protiv sunarodnika Davida Ferera u Monte Karlu.

Nadal je na tom turniru u polufinalu izgubio od srpskog tenisera Novaka Ðokovića, koji je na dobrom putu da ponovi fantastičnu 2011. - kada je osvojio tri grem slem titule, budući da je od početka godine nanizao četiri titule - gren slem u Melburnu i tri Mastersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije